Άνθρωποι Απάνθρωποι – Πολιτισμένα όντα

admin
admin
9 Αυγούστου 2017, 08:45

Σαν κτηνίατρος και σαν άνθρωπος και να ήθελα δεν μπορώ να μην αναφέρω δημόσια το μαρτύριο που πέρασε ενα από τα δηλητηριασθέντα σκυλιά της παρασκευής 04-08-17 στο κέντρο της πόλης  της Καλαμπάκας, γιατί έζησα από πολύ κοντά την αγωνία και την βασανιστική πορεία της απανθρωπιάς στον έναν, από το σύνολο των εννιά και πλέον δηλητηριασθέντων σκύλων και γάτων όχι πώς και τα άλλα περάσανε καλύτερα. Στην μεγάλη μου θητεία σαν κτηνίατρος ποτέ δεν συγκλονίστηκα έτσι και ποτέ δεν σιχάθηκα τόσο αυτό που λέγεται άνθρωπος απάνθρωπος ζώντας στιγμή προς στιγμή αυτό  ειδικά το περιστατικό. Και λέω ειδικά λόγω της ιδιαιτερότητας της συμπτωματολογίας του.

Ότι και να περιγράψω είναι λίγο. Θα ήθελα, αν γινόταν αυτός ο όποιος έριξε τα δηλητηριασμένα δολώματα και ήταν πάρα πολλά, στα ανύποπτα ζώα να έβλεπε και να ζούσε το μαρτύριο του συγκεκριμένου σκύλου, να είχε μιλιά ο σκύλος και κοιτώντας τον κατάματα μ αυτά τα σκυλίσια μάτια του σφαδάζοντας να τον ρωτήσει ΓΙΑΤΙ;;;

Μπροστά στο Δημαρχείο στο κέντρο μίας  πόλης που από τη φύση της είναι μια τουριστική πόλη, που θέλει να φαίνεται πολιτισμική, ευρωπαική και που την επισκέπτονται κατ έτος χιλιάδες τουρίστες από όλα τα μέρη της γης γίνονται και ξαναγίνονται τα ίδια.

Πολιτισμός, μα πολιτισμός δεν είναι μόνον εκδηλώσεις και φανφάρες. Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα θέατρα οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις. Πολιτισμός είναι και να σέβεσαι ότι υπάρχει γύρω σου. Και μαζί με αυτά την κάθε μορφή Ζωής που δεν έχεις κανένα δικαίωμα και για κανένα λόγο να αφαιρέσεις.

Ζώα στο δρόμο να σφαδάζουν αφρίζοντας, τουρίστες να παίρνουν φωτογραφίες, video και ζώα εξιλαστήρια θύματα  της ανθρώπινης αγριότητας, αυτό όχι μόνο πολιτισμός δεν είναι αλλά μια τριτοκοσμική κατάσταση και θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, γιατί αυτό είναι κατάντια. Δεν θα πω τίποτα άλλο.

Ο καθένας μας ας αναλογιστεί και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Με τέτοιο επίπεδο όσες εκδηλώσεις, όσα φεστιβάλ και  όσες ομιλίες και να γίνουν θα είναι μόνο για το face Mare και τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν πάντα γιατί μερικοί θεωρούν πώς τα ζώα είναι για να τα δηλητηριάζουν οι άνθρωποι έτσι για το χαβά τους και είναι και η εύκολη λύση για να δείχνουμε  πολιτισμένοι.

Υ.Γ

Πέραν του απάνθρωπου της πράξης για τα ζώα, τόσα δολώματα διάσπαρτα ανάμεσα σε ανθρώπους εγκυμονούν και άλλους πολλούς κινδύνους; Μάλλον παρά είναι σοβαρό το θέμα.

Γιώργος Νταβάρας

Κτηνίατρος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .