“Αντάρτικο” Ζωής για τα διαθέσιμα: Η Βουλή δεν είναι ΟΤΑ

admin
admin
16 Μαΐου 2015, 08:06

Ιδιαίτερο αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αιτία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ένταση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής ξεκίνησε, όταν ο αντιπρόεδρος κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταθέσει τα αποθεματικά της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα των δήμων και των περιφερειών.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν απάντησε αμέσως, αλλά αργότερα (όταν ο Γιάννης Δραγασάκης είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας) τόνισε ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι το ίδιο με τους ΟΤΑ και πως αν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε θέματα ρευστότητας και επιθυμούσε να πάρει τα διαθέσιμα της Βουλής θα έπρεπε να ακολουθήσει διαφορετική οδό. Βέβαια αν και η ίδια έθεσε θέμα διαδικασίας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως και σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν και πάλι αρνητική.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής να γίνει στα πρότυπα που έγινε και με αυτά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αftodioikisi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .