Αντάμωσαν για 13η φορά οι Αυριώτες

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Αυγούστου 2016, 23:55

Ήταν όλοι τους εκεί , αντάμα με τα τραγούδια , με χορό και καλή καρδιά.
Ήταν όλοι τους εκεί , μαζί , αντάμα , όπως στη ζωή , με τις χαρές και τις λύπες της , με τις ωραίες στιγμές , αλλά και τις κακές , γεμάτοι όμως από ωραίες θύμησες του παρελθόντος αλλά και στο παρόν .
Για δέκατη τρίτη  φορά οι Αυριώτες αντάμωσαν πάλι καθώς το ετήσιο καλοκαιρινό αντάμωμά τους , έγινε πια θεσμός που τον στηρίζουν και τον θέλουν όπως αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή κόσμου .
Το κάλεσμα του ετήσιου ανταμώματος το κάνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος και οι Αυριώτες ανταποκρίνονται με συνέπεια και αγάπη για τον σύλλογο και την γενέθλια γη τους .
Έτσι σήμερα το βράδυ το μεσοχώρι της Αύρας αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει όλους τους απανταχού Αυριώτες που βρέθηκαν στο 13ο αντάμωμα .
Όπως και πολύ μικρός ο τόπος τούτος για να χωρέσει την αγάπη των Αυριωτών για το χωριό τους την ωραία Αύρα που συνεχίζει να πορεύεται στο χρόνο έχοντας ως παρακαταθήκη και κληροδοσία την παράδοση , τα ήθη και έθιμά τους που μέσα από τον πολιτιστικό σύλλογο προσπαθούν να τα διατηρήσουν ζωντανά και αναλλοίωτα περνώντας τα στις νεότερες γενιές Αυριωτών .
Η εκδήλωση άνοιξε με τα καλωσορίσματα από την Πρόεδρο του συλλόγου Θεοδώρα Γκούτρα η οποία τόνισε την έννοια του ανταμώματος για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής αλλά και την διατήρηση της ιστορίας και παράδοσης του χωριού .
Ακολούθησε ένα δήγμα της δουλειάς που κάνει ο σύλλογος με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων που παρουσίασαν δρώμενα ,χορούς και τραγούδια από την περιοχή και ξεσηκώνοντας τους Αυριώτες .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .