Ανοδικά

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Ιανουαρίου 2019, 08:23

Αύξηση 0,6% εμφάνισε σε ετήσια βάση ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον μήνα Δεκέμβριο, έναντι ανόδου 0,7% τον Δεκέμβριο του 2017. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε μηνιαία βάση ο τιμάριθμος στη χώρα μας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 0,1% εν συγκρίσει με τον Νοέμβριο, έναντι αυξήσεως 0,5% που κατέγραφε τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών παρατηρούνται στις πατάτες (+36,6%), το φυσικό αέριο (17,6%), τα νωπά λαχανικά(+11,6%), τα αεροπορικά εισιτήρια και το πετρέλαιο θέρμανσης (5,1%). Είπαμε , ελεύθερη  οικονομία είμαστε οι τιμές έχουν σκαμπανεβάσματα μόνο που εδώ στην Ελλάδα ότι  ανεβαίνει  μένει εκεί και συνεχίζει να ανεβαίνει .

Η τιμές των καυσίμων είναι ενδεικτική για το πως λειτουργεί η οικονομία στην Ελλάδα . Δηλαδή ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου κατέβηκε αυτό όχι μόνο δεν συμπαρέσυρε προς τα κάτω τη λιανική τιμή των καυσίμων αλλά απεναντίας  τα εκτόξευσε προς τα πάνω . Κανένας προβληματισμός , καμία ευθύνη , καμία παρέμβαση . Η αγορά , λέει , ρυθμίζει τα πάντα .

Έλα δε που δεν τις ρυθμίζει !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .