Άνοιξε τις πύλες για το κοινό – Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
30 Οκτωβρίου 2016, 20:17

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν πριν λίγο τα εγκαίνια ενός χώρου ,στολίδι για την Καλαμπάκα . Πρόκειται για μια νέα δομή του Δήμου που λειτουργεί  στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου Καλαμπάκας , στον χώρο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος η  Οικονομική Υπηρεσία.

Θα  ήταν αδύνατη η κατασκευή ( το ανέφερε ο Δήμαρχος στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ) αν στην όλη ιστορία δεν ¨εμπλέκονταν ¨κάποιοι Θεόσταλτοι Άνθρωποι. Ο λόγος για την Ηγουμένη και τις Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και της Αδελφότητας της Μονής , όπου ανέλαβαν την κατασκευή του Γραφείου καθ’ ολοκληρίαν.

Η κατασκευή του μελετήθηκε από Ειδικούς που διαθέτουν την ανάλογη γνώση αλλά και εμπειρία σε παρόμοιες κατασκευές. Για την κατασκευή συνδυάστηκε η τεχνολογία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ιντερνέτ , η Αρχιτεκτονική , ενώ  μεράκι , κόπο και αγάπη διέθεσαν οι Μοναχές .

Ο χώρος έχει διακοσμηθεί με εικόνες των Μετεώρων αλλά και των υπόλοιπων μνημείων της περιοχής , προδιαθέτοντας τον επισκέπτη εισερχόμενος στον χώρο. Μόλις εισέρχεσαι από την είσοδο ακριβώς απέναντι , βρίσκεται ο υπάλληλος που εξυπηρετεί και δίδει τις πληροφορίες που επιθυμεί ο επισκέπτης , ενώ ακριβώς πίσω του βρίσκεται μια γιγαντοοθόνη που προβάλει διάφορες εικόνες και Βίντεο.

Συνάμα η τεχνολογία αναλαμβάνει ρόλο για να ενημερώνει και να εντάσσει κάποιον  σε έναν άλλο κόσμο , έναν κόσμο που μπορεί να περιδιαβεί νοερά πριν ξεκινήσει την πραγματική περιήγηση.

Οι πολλές οθόνες που βρίσκονται στον χώρο , είναι συνδεδεμένες με έναν κεντρικό SERVER , όπου περιέχει την ¨τράπεζα των πληροφοριών , που μπορεί να αντλεί ο  επισκέπτης. ¨Τράπεζα ¨η οποία περιέχει πολλά στοιχεία για τα  Μετέωρα και την Καλαμπάκα , αλλά και στοιχεία για ολόκληρη την περιοχή και τα χωριά του Δήμου. Οι πληροφορίες στον  SERVER   εμπλουτίζονται και ανανεώνονται συνέχεια , πλην του βασικού κορμού , ώστε σε λίγο καιρό να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη που μπαίνει  στον χώρο.

Συνάμα λειτουργεί και ιστοσελίδα  infotourist.kalabaka.org , η οποία θα εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που θα περιέχει η ¨Τράπεζα ¨ πληροφοριών σε πολλές  γλώσσες ( Ελληνικά , Αγγλικά και Ρωσικά κ.λ.π.).

Το κομμάτι της μηχανοργάνωσης είχε αναλάβει ο κος Χάρης Τσακίρης και η Εταιρία του , ενώ στα Αρχιτεκτονικά σχέδια έχει βοηθήσει ο κος Σωτήριος Τζήμας.

Το κόστος της όλης κατασκευής  είχε  αναλάβει η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και ο ρόλος της σταματά με την ολοκλήρωση και τα σημερινά εγκαίνια.

Από εκεί και μετέπειτα όλο το περιεχόμενο μεταβιβάζεται στον Δήμο Καλαμπάκας όπου θα έχει και την ευθύνη της  λειτουργίας   και ότι χρειάζεται για το Γραφείο  Πληροφοριών.

Πρόκειται για ένα στολίδι που η ομορφιά του είναι φανερή , ένα στολίδι που θα πρέπει να ¨χρησιμοποιηθεί ¨ ώστε να προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή.

Την παρουσίαση του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης πραγματοποίησε ο Χάρης Τσακίρης , όπου η Εταιρία του είχε αναλάβει την μηχανοργάνωση.

Για την νέα δομή μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιερά Μητροπόλεως Καλαμπάκας π. Νύφων Καψάλης ,ο  Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης και ο Περιφερειάρχης κος Αγοραστός.

Παρευρέθησαν Ιερείς της πόλης , οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου , στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( α΄και β΄βαθμού) και πολλοί Καλαμπακιώτες.

toyristiko-grafeio-infotoyrist-58 toyristiko-grafeio-infotoyrist-57 toyristiko-grafeio-infotoyrist-56 toyristiko-grafeio-infotoyrist-55 toyristiko-grafeio-infotoyrist-54 toyristiko-grafeio-infotoyrist-53 toyristiko-grafeio-infotoyrist-52 toyristiko-grafeio-infotoyrist-51 toyristiko-grafeio-infotoyrist-50 toyristiko-grafeio-infotoyrist-49 toyristiko-grafeio-infotoyrist-48 toyristiko-grafeio-infotoyrist-47 toyristiko-grafeio-infotoyrist-46 toyristiko-grafeio-infotoyrist-45 toyristiko-grafeio-infotoyrist-44 toyristiko-grafeio-infotoyrist-43 toyristiko-grafeio-infotoyrist-42 toyristiko-grafeio-infotoyrist-41 toyristiko-grafeio-infotoyrist-40 toyristiko-grafeio-infotoyrist-39 toyristiko-grafeio-infotoyrist-38 toyristiko-grafeio-infotoyrist-37 toyristiko-grafeio-infotoyrist-36 toyristiko-grafeio-infotoyrist-35 toyristiko-grafeio-infotoyrist-34 toyristiko-grafeio-infotoyrist-33 toyristiko-grafeio-infotoyrist-32 toyristiko-grafeio-infotoyrist-31 toyristiko-grafeio-infotoyrist-30 toyristiko-grafeio-infotoyrist-29 toyristiko-grafeio-infotoyrist-28 toyristiko-grafeio-infotoyrist-27 toyristiko-grafeio-infotoyrist-26 toyristiko-grafeio-infotoyrist-25 toyristiko-grafeio-infotoyrist-24 toyristiko-grafeio-infotoyrist-23 toyristiko-grafeio-infotoyrist-22 toyristiko-grafeio-infotoyrist-21 toyristiko-grafeio-infotoyrist-20 toyristiko-grafeio-infotoyrist-19 toyristiko-grafeio-infotoyrist-18 toyristiko-grafeio-infotoyrist-17 toyristiko-grafeio-infotoyrist-16 toyristiko-grafeio-infotoyrist-15 toyristiko-grafeio-infotoyrist-14 toyristiko-grafeio-infotoyrist-13 toyristiko-grafeio-infotoyrist-12 toyristiko-grafeio-infotoyrist-11 toyristiko-grafeio-infotoyrist-10 toyristiko-grafeio-infotoyrist-9 toyristiko-grafeio-infotoyrist-8 toyristiko-grafeio-infotoyrist-7 toyristiko-grafeio-infotoyrist-6 toyristiko-grafeio-infotoyrist-5 toyristiko-grafeio-infotoyrist-4 toyristiko-grafeio-infotoyrist-3 toyristiko-grafeio-infotoyrist-2 toyristiko-grafeio-infotoyrist-1 toyristiko-grafeio-infotoyrist-78 toyristiko-grafeio-infotoyrist-77 toyristiko-grafeio-infotoyrist-76 toyristiko-grafeio-infotoyrist-75 toyristiko-grafeio-infotoyrist-74 toyristiko-grafeio-infotoyrist-73 toyristiko-grafeio-infotoyrist-72 toyristiko-grafeio-infotoyrist-71 toyristiko-grafeio-infotoyrist-70 toyristiko-grafeio-infotoyrist-69 toyristiko-grafeio-infotoyrist-68 toyristiko-grafeio-infotoyrist-67 toyristiko-grafeio-infotoyrist-66 toyristiko-grafeio-infotoyrist-65 toyristiko-grafeio-infotoyrist-64 toyristiko-grafeio-infotoyrist-63 toyristiko-grafeio-infotoyrist-62 toyristiko-grafeio-infotoyrist-61 toyristiko-grafeio-infotoyrist-60 toyristiko-grafeio-infotoyrist-59

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .