Ανοίγουν τα σχολεία

28 Αυγούστου, 2015 07:54 Επιμέλεια: /

agiasmoi 2011 8_DCE

Τον παλιό καιρό  το άνοιγμα των σχολείων  ήταν μια   ευχάριστη  μέρα που σκορπούσε χαμόγελο και χαρά  στις μικρές  κοινωνίες  σε αντίθεση με το σήμερα που προσπαθούμε να βρούμε  οτιδήποτε  εμπόδιο ώστε να καθυστερήσει  η έναρξη της σχολικής  χρονιάς  παρά του ότι ο ζωτικός  σχολικός χρόνος  είναι  εκ των πραγμάτων συμπιεσμένος  .

Ακούστε  τη συλλογιστική του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων : την  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν , λέει , τα σχολεία για τους μαθητές  αν και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα . Αυτό δεν κατέστη, ωστόσο, εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες, οπότε η ιδέα απορρίφθηκε.

Να σημειωθεί ότι  είχε υποβληθεί πρόταση η έναρξη της σχολικής χρονιάς να μετατεθεί για  μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο . Και μετά μας φταίνε τα μνημόνια και οι κακοί εταίροι  . Ήμαρτον !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.