Ανοίγουν τα σχολεία

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Αυγούστου 2015, 07:54

Τον παλιό καιρό  το άνοιγμα των σχολείων  ήταν μια   ευχάριστη  μέρα που σκορπούσε χαμόγελο και χαρά  στις μικρές  κοινωνίες  σε αντίθεση με το σήμερα που προσπαθούμε να βρούμε  οτιδήποτε  εμπόδιο ώστε να καθυστερήσει  η έναρξη της σχολικής  χρονιάς  παρά του ότι ο ζωτικός  σχολικός χρόνος  είναι  εκ των πραγμάτων συμπιεσμένος  .

Ακούστε  τη συλλογιστική του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων : την  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν , λέει , τα σχολεία για τους μαθητές  αν και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα . Αυτό δεν κατέστη, ωστόσο, εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες, οπότε η ιδέα απορρίφθηκε.

Να σημειωθεί ότι  είχε υποβληθεί πρόταση η έναρξη της σχολικής χρονιάς να μετατεθεί για  μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο . Και μετά μας φταίνε τα μνημόνια και οι κακοί εταίροι  . Ήμαρτον !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .