Ανοίγονται νέοι δρόμοι για την τοπική Επιχειρηματικότητα – Στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδος – Ρωσίας και το τριήμερο Συμπόσιο στην Καλαμπάκα στις 24- 27 Αυγούστου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
1 Αυγούστου 2016, 13:53

Στα πλαίσια του έτους «Ελληνορωσικής φιλίας» και ενόψει της διοργάνωσης Έλληνορωσικής Ορθόδοξης Εβδομάδας «Μετέωρα», που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Αυγούστου 2016 στην πόλη της Καλαμπάκας, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και οι εκπρόσωποι του φορέα «Ελληνορωσικό Σπίτι», Δημήτρης Σιώκης και Απόστολος Ρόσσιος, πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Σε απoκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stagonnews.gr  πριν από 10 ημέρες αναφέρθηκε ότι σάρκα και οστά λαμβάνει τελικά η   προσπάθεια του Δήμου Καλαμπάκας , στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδος – Ρωσίας , να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον που προέρχεται από την Ομόδοξη Ρωσία για  συνεργασία  στο θέμα του Θρησκευτικού – προσκυνηματικού Τουρισμού  φυσικά με προμετωπίδα την αγία και σεπτή λιθόπολη  των Μετεώρων .

Σύμφωνα με τα λεγόμενα στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο φορέας (Greek-Russian club), με τον Δήμο Καλαμπάκας, στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδας – Ρωσίας, και στην οποία θα μετάσχουν οικονομικοί παράγοντες, κοινωνικοί – τοπικοί φορείς και αξιωματούχοι της Ρωσικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα τριήμερο συμπόσιο (24 – 27 Αυγούστου) με στρογγυλά τραπέζια, όπου θα πραγματοποιηθεί χρήσιμη ανταλλαγή προτάσεων εκατέρωθεν των αντιπροσωπειών, σε θέματα πολιτιστικού, θρησκευτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Οι διοργανωτές  Θεωρούν ότι η ως άνω εκδήλωση θα προσδώσει περαιτέρω ειδικό βάρος και θα αποβεί επωφελής και για τις δύο πλευρές ( Ελλάδα και Ρωσία) .

Είμαστε βέβαιοι είπαν οι εκπρόσωποι ,  ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, η εμβάθυνση των σχέσεων μετά της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, θα αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση και προσέγγιση στο οικονομικό – κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αναφέρθηκε ότι  ο φορέας «Ελληνορωσικό Σπίτι», ο οποίος δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρωσία και Σερβία και Κύπρο , έχει ως στόχευση την προώθηση και σύσφιξη περαιτέρω των παραδοσιακά φιλικών και αδερφικών σχέσεων των ομόδοξων λαών Ρωσίας και Ελλάδας. Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση ορισμένων εκ των πρόσφατα συμφωνηθέντων σε επίπεδο κορυφής μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου κατά την επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπου είναι δυνατό, ο φορέας συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για την ευόδωση του γενικού προαναφερθέντος στόχου.

Μεγάλο ενδιαφέρον για Ρώσικες επιχειρηματικές δράσεις       

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συμποσίου αναμένεται να εκδηλωθούν συγκεκριμένα οικονομικά πλάνα από Ρώσους επιχειρηματίες , Ρώσικες Τράπεζες στο επίπεδο του τουρισμού συνδέοντας εμβληματικούς τόπους στην Ελλάδα , όπως τα Μετέωρα , κ.λ.π, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή Ρώσων τουριστών στην  χώρα μας.

Όπως τονίστηκε οι Ρώσοι δεν θέλουν να αφομοιώσουν οικονομικά την περιοχή αλλά όποιες επενδύσεις γίνουν θα γίνουν σε σύμπραξη με Έλληνες.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων δεν αφορά μόνο τον Τουρισμό αλλά και το ενεργειακό κομμάτι ( φωτοβολταϊκά κ.λ.π.).

Τώρα , από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμπάκας ετοιμάζεται και αυτός για το τριήμερο συμπόσιο διαμορφώνοντας το πλαίσιο συνεργασίας πάνω στο οποίο θα  στηριχθούν οι πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές δράσεις που θα προκύψουν .

Στην συνέντευξη παρευρέθησαν φορείς του Τουρισμού της περιοχής , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιαγιάκος , ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ , μεμονωμένοι επαγγελματίες και άλλοι.

rosoi simposio 1 (3) rosoi simposio 1 (4) rosoi simposio 1 (1) rosoi simposio 1 (5)

 

  • XXL

    Αφού συμμετείχε η ΚΕΝΑΚΑΠ η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Αγοράστε σεντούκια για τα ρούβλια!!!!!

  • Μπουρανής

    Οι Γερμανοί όταν ήρθαν στο νομό πριν 4 χρόνια προσπάθησαν να μας πασάρουν φωτοβολταϊκά και τεχνογνωσία, τελικά τσιμπήσαμε μια χαλασμένη σκούπα. Οι Ρώσοι σήμερα λες και ήταν βαλτοί μας πρότειναν φωτοβολταϊκά!!!!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .