Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο

admin
admin
23 Μαρτίου 2020, 08:07

Κύριε Δήμαρχε ,

Σάς γράφω σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους μας , για την χώρα μας , για τον κόσμο ολάκερο. Βλέπετε ο Covind-19  δεν μολύνει ούτε βάση του χρώματος , ούτε  της εθνικότητας , ούτε της θρησκείας . Όλοι μας είμαστε υποψήφιοι προς μόλυνση . Γι΄ αυτό και  πρέπει να καταλάβουμε πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ανακόψουμε την δρόμο του και αυτός  είναι πολύ απλός : Να μείνουμε σπίτι ως «ελεύθεροι πολιορκημένοι» και να περιορίσουμε εντελώς τις επαφές μας με άλλους συμπολίτες μας , φίλους κ.λ.π. Ωστόσο μένοντας στο σπίτι ίσως πρέπει να αναστοχαστούμε για πολλά πράγματα . Και πρέπει να το κάνουμε ώστε να συνετιστούμε και ν΄ αλλάξουμε ρότα . Να επανευαγγελιστούμε επί του αληθινού νοήματος ζωής !! Ελπίζω και εύχομαι να απαλλαγούμε γρήγορα από τον εφιάλτη και να χαρούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας με το ανέσπερο Άγιο φως να διαλύσει τον εφιάλτη .

Ωστόσο η τοπική μας καθημερινότητα δεν λέει να συνετιστεί επί όσων μας συμβαίνουν και κάποιοι συνεργάτες σας , είτε με την ανοχή σας , είτε με την προτροπή σας , την δηλητηριάζουν. Παραμένει δυστυχώς αμείλικτα σκληρή εκτός μοτίβου . Συγχωρείτε μου αλλά είμαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων παρακολουθώντας τις πρωτοβουλίες των συνεργατών σας  , να τοποθετηθώ σύγκαιρα εκφράζοντας την αγανάκτησή μου επί του ύφους και ήθους που επιχειρούν να επιβάλλουν .

κ. Δήμαρχε,

Το Σάββατο σε συγκεκριμένα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα αναρτήθηκαν δύο κείμενα με διαφορετικό περιεχόμενο που φέρουν την υπογραφή , αν δεν κάνω λάθος , ενός εκ των στενών συνεργατών σας, επιστημονικού(;) θαρρώ τον έχετε δικαιολογήσει.

Δεν θα επισέλθω στο περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων του εν λόγω συνεργάτης σας  δεδομένου ότι δεν εμπεριέχουν και τίποτα το σπουδαίο προς σχολιασμό . Επικοινωνώ ωστόσο δημόσια μαζί σας αναγκαζόμενος εκ των συμπεριφορών των συνεργατών σας θέλοντας να  στηλιτεύσω την επιμονή στην προεκλογική νοσηρότητα από στόματος ποια ενός συνεργάτη του Δημάρχου και μέλους της ομάδας εξουσίας όπως ο ίδιος σημειώνει, και , ως μη όφειλε, συνεχίζει να λειτουργεί ως υποψήφιός σας  κάνοντας αφενός μικροπολιτική και αφετέρου επιχειρεί να αφαιρέσει το δημοκρατικό δικαίωμα άσκησης κοινωνικού ελέγχου σε πράξεις και ενέργειες  της Δημοτικής Αρχής

κ. Δήμαρχε σας ερωτώ :

_Υιοθετείτε την εν λόγω συμπεριφορά του συνεργάτη σας;

_Σας εκφράζουν τα εν λόγω κείμενα που ανάρτησε ο περί ου ο λόγος  συνεργάτης σας ;

_Απηχούν απόψεις της Δημοτικής Αρχής ;

_Ετέθησαν υπ΄ όψη σας πριν δοθούν στα συγκεκριμένα μέσα που αναρτήθηκαν ;

_Έτυχαν της εγκρίσεώς σας ;

Για να μην εκτεθείτε  δια τρίτην φοράν και διακινδυνεύσετε την εναπομείνασα αξιοπιστία σας , θέτω και τα εξής διαλαμβανόμενα : Το Σάββατο το πρωί είπατε σε κοινό μας γνωστό ότι τα εν λόγω κείμενα απαντούν στον Καλύβα . Λίγο αργότερα σε τυχαία συνάντησή μας επί της οδού Μασούτα  και σε φιλικότατο κλίμα συζήτησης εξ΄ αποστάσεως ,  ουδέν μου αναφέρατε πλην της ειδικής καταστάσεως που διαμορφώνει ο Covind-19 και τις δράσεις του δήμου επ΄ αυτού.

Επίσης σας κάνω γνωστό ότι μαρτυρίες που περιήλθαν σε γνώση μου ισχυρίζονται ότι το κείμενο , ένα ήταν , άσχετα αν στη συνέχεια , προφανώς για επικοινωνιακές ανάγκες , έγιναν δύο , ετέθη υπ΄ όψιν σας και έτυχε της εγκρίσεώς σας να σταλλεί στα Μ.Μ.Ε .

Αναφαίρετο δικαίωμά σας να διοχετεύετε τις απόψεις σας όπως σας βολεύει επικοινωνιακά, ακόμα και να κρύβεστε εκθέτοντας άλλους και να  λέτε ότι έχετε να κάνετε με κάποιους σκληρούς που σιγά – σιγά θα απομακρύνετε , αλλά οφείλετε να έχετε το πολιτικό θάρρος να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να μην τις μεταθέτετε σε άλλους ή άλλα να λέτε στον ένα και άλλα στον άλλον , κάτι που φρονώ αποτελεί ενσυνείδητη συμπεριφορά , και όχι αφέλεια . Συνεπώς μην δυσανασχετείτε από τις απαντήσεις και την κριτική που σας ασκείται όταν εσείς δια των συνεργατών σας , που ειρήσθω εν παρόδω , για άλλη δουλειά τους προσλάβατε και πληρώνουμε ως δημότες, προκαλείτε .

Δεν ξέρω αν το έχετε  συνειδητοποιήσει , αλλά είστε εξουσία και ελέγχεστε για την άσκησή της τόσο από την νομιμοποιημένη αντιπολίτευση , όσο και από την κριτική που ασκεί η κοινωνία δια των λειτουργών των Μ.Μ.Ε οι οποίοι απλά κάνουν αυτό που επιτάσσει η Δημοκρατία : βρίσκονται απέναντι στην εξουσία , δίπλα στον πολίτη, με αντίλογο και  θέσεις . Αυτήν την δημοκρατική διαδικασία δεν είστε σε θέση να την ανατρέψετε και προφανώς δεν αποτελείτε εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους πολιτικούς να προτιμούν να καταστραφούν από την κολακεία παρά να σωθούν από την κριτική .

Και τώρα επί της ουσίας !!

κ. Δήμαρχε ,

Αν σας πείραξε ότι σας ασκούμε κριτική ότι παρά την πληθωρική ομάδα  συνεργατών που έχετε  δίπλα σας , ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τεχνολογική υποδομή για τηλεδιασκέψεις και ηλεκτρονική διακυβέρνηση ,προφανώς λόγω αδυναμίας των επιστημονικών συνεργατών σας να υποβάλουν ολοκληρωμένη πρόταση για τον «έξυπνο» Δήμο, σε αντίθεση με άλλους δήμους της ιδίας  με τον Δήμο Μετεώρων,  δυναμικότητας , εαυτούς να αιτιάστε και όχι όσους τα επισημαίνουν.

Όσο για τον συντάκτη των κειμένων από την στιγμή που μετατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας  στο Υπουργείο Εσωτερικών  και από εκεί με απόσπαση στον Δήμο Μετεώρων ως επιστημονικός συνεργάτης σας ,οφείλει να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντά του όπως απορρέουν από την απόφαση απόσπασης και δεν δικαιούται πλέον να κάνει   Mικροπολιτική αλλά ούτε Αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση του Δήμου ,  στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που δεν γουστάρει και στους Πολίτες που τολμούν να αρθρογραφούν  . Αυτό το σπορ που άσκησε προεκλογικά υπέρ σας και εξ΄ αυτού επιβραβεύσατε , ας τo αφήσει στον μελλοντικό συνεργάτη επικοινωνίας που σύμφωνα με δήλωσή σας ,θα προσλάβετε προσεχώς. Εξυπακούεται πως υπάρχουν διαδικασίες να προσαρμοστεί στα καθήκοντα για τα οποία τον αποσπάσατε .

κ. Δήμαρχε ,

Αν δεν σας ασκείται  κριτική , πρέπει να σκεφτείτε ότι ίσως κάτι δεν κάνετε καλά και αρκετά συνάμα . Άρα την κριτική δεν πρέπει να την φοβάστε , ούτε να την πολεμάτε, αλλά να τη επιζητείτε ακριβώς γιατί σας προειδοποιεί και σας προφυλάσσει από κακοτοπιές και λάθη . Και εμείς αυτήν την βοήθεια θα σας την προσφέρουμε απλόχερα χωρίς ανταλλάγματα και συνυποσχετικά .

Καλή συνέχεια , καλό υπόλοιπο σαρακοστής και καλή Ανάσταση !!

Καλύβας Γρηγόριος 

Καλαμπάκα 23 Μαρτίου 2020  (Μανδάλου 13- Τηλ: 6944145784 – mail : grikalibas@Gmail.com)

 

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .