Ανοιχτή επιστολή προς κ. Παναγιώτα Δριτσέλη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων

admin
admin
19 Ιανουαρίου 2017, 13:04

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τη σημερινή σας ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και διέκρινα την αγωνία σας να ενημερώσετε σωστά τον κόσμο μιας και η αντιπολίτευση μόνο παραπληροφορεί. Οπότε φαντάζομαι ότι μπορείτε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα για να ενημερωθούμε επιτέλους σωστά.

1. Γνωρίζετε πόσα οινοποιεία υπάρχουν στο Νομό που εκλέγεσθε;

2. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί  δεν υπήρχε. Εσείς τον επιβάλλατε πέρυσι τον Ιανουάριο αγνοώντας τις κραυγές μας για την ανεπανόρθωτη ζημιά που θα δεχόταν ο κλάδος μας. Ένας κλάδος που επηρεάζει πολλές ομάδες εργαζομένων-ακόμη- στη χώρα κι έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εικόνα μας στο εξωτερικό πέρα όλων των άλλων.

3. Γνωρίζετε τι διαδικασίες έπρεπε να ακολουθήσουμε –γραφειοκρατικές και οικονομικές-  για να ενταχθούμε στο νέο καθεστώς;

4. Γνωρίζετε ότι πληρώνουμε ΕΦΚ για κρασί που εξάγεται στη Γερμανία πχ και δεν έχουν φορολογική αποθήκη; Και δεν έχουν φορολογική αποθήκη (οι Γερμανοί εννοώ) μαντέψτε γιατί. Γιατί δεν έχουν φόρο στο κρασί! Και μάλιστα ενημερωθήκαμε από το Τελωνείο ότι από φέτος θα ακολουθούμε άλλη διαδικασία προκειμένου να μην πληρώνουμε ΚΑΙ ΦΠΑ! Ναι, ναι στις εξαγωγές αναφέρομαι.

5. Έχετε προσπαθήσει ποτέ να εξάγετε κάτι σε άλλη χώρα ή γνωρίζετε ανθρώπους που το παλεύουν;

6. Μπορείτε να μας απαντήσετε εσείς τι προσδοκούσατε να εισπράξετε από το φόρο και τι τελικά εισπράξατε το 2016; Ρωτώ εσάς γιατί σε αντίστοιχη ερώτηση συναδέλφων σας ο κ. Τσακαλώτος απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση έξι μήνες μετά επισυνάπτοντας το νόμο. Φαντάζομαι ότι τόσο του πήρε για να μάθει ποιος είναι ο νόμος.

7. Έχετε ενημερωθεί για τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος μας;

Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω σταματώ εδώ και περιμένω με αγωνία την απάντησή σας.

 Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Γραμματέας Τ.Ο. Νομού Τρικάλων

Αγρότισσα Κάτοικος Διάβας Καλαμπάκας

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .