Ανευθυνότητες !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
1 Οκτωβρίου 2016, 08:17

Η φωτιά στο hot spot  της Λέσβου , όπου φιλοξενούνται  πρόσφυγες , μπορεί να έσβησε αλλά η φωτιά που έχει ανάψει στο νησί εξακολουθεί να καίει με  τα σημάδια  της κοινωνικής αγανάκτησης  να είναι ορατά  όχι  γιατί οι άνθρωποι   δεν διαθέτουν  ευαισθησίες  , όχι γιατί  δεν συμπονούν , όχι γιατί  δεν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν αλλά γιατί  νιώθουν  ποια οι ίδιοι εγκλωβισμένοι  στο πρόβλημα .

Οι πιο ψύχραιμοι αναγνωρίζουν το παιχνίδι της προπαγάνδας που παίζεται από πολλές πλευρές και ποτίζεται τόσο από τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων που βλέπουν καθημερινά ολοένα μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να εγκλωβίζεται στο νησί , όσο και από τον χορό των εκατομμυρίων που διαχειρίζονται ΜΚΟ όχι μόνο αγνώστου αριθμού αλλά και άγνωστης ταυτότητας , με τους ίδιους  να βιώνουν  το πρόβλημα και κανείς να μην συναισθάνεται  την ευθύνη να δώσει λύσεις είτε σε πολιτικό , είτε σε πρακτικό επίπεδο.

Αυτά  σε σκηνικό συνεχών παλινωδιών από την κυβέρνηση και έντονης  μικροπολιτικής  – κομματικής αξιοποίησης από την πλευρά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων που το καθένα εκμεταλλεύεται αναλόγως το πρόβλημα προκειμένου να προσποριστεί  ψήφους αγανάκτησης που  με το δίκιο της εκπέμπει η Ελληνική κοινωνία .

Είναι φανερό πως και σ΄ αυτό το πρόβλημα το εγχώριο πολιτικό σύστημα  συμπεριφέρεται κατά τρόπο  εξόχως απαράδεκτο  και επικίνδυνο  για την κοινωνική συνοχή και την χώρα δίνοντας σημασία στην μικροκομματική εκμετάλλευση του προβλήματος παρά στην από κοινού αντιμετώπισή του με την χάραξη εθνικής πολιτικής .

Όμως  εκείνο που θα εισπράξουν συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι όταν έρθει η ώρα της κρίσης θα είναι η πολιτική αποτύπωση της αγανάκτησης των πολιτών που θα εκφραστεί τυφλά και ακραία ενισχύοντας πολιτικές οντότητες που ενώ στην Ελλάδα δεν είχαν καμία  παρουσία , τώρα τείνουν να καταγραφούν σταθερή πολιτική δύναμη . Τότε όμως θα είναι αργά για την Δημοκρατία !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .