Αναβολή ομιλίας π. Ιωάννη Ζώτου στη Διάβα και μέτρα πρόληψης

admin
admin
11 Μαρτίου 2020, 11:01

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣ

 Αναβολή ομιλίας π. Ιωάννη Ζώτου στη Διάβα και μέτρα πρόληψης.

 Κατόπιν εκδόσεως σχετικού δελτίου τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων, η οποία αναστέλλει για τις επόμενες 14 ημέρες (έως τις 25 Μαρτίου) τη λειτουργία συνάξεων, κατηχητικών, μαθημάτων των δομών της, αναβάλλεται στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Διάβας η προγραμματισμένη  για την Πέμπτη 12 Μαρτίου ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Ζώτου. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω, εφόσον ανασταλούν τα σχετικά μέτρα.

Επίσης, γνωστοποιείται πως στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Διάβας αναστέλλεται έως τις 25 Μαρτίου η λειτουργία των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής (Δευτέρα), των Κατηχητικών Συνάξεων (Σάββατο), των Συνάξεων γυναικών και ανδρών (Σάββατο) και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου (Κυριακή).

Με σεβασμό και προσήλωση, τόσο στις δύο Εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου για το σχετικό θέμα του κορονοϊού (28 Φεβρουαρίου και 9 Μαρτίου), όσο και στην Εγκύκλιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων (11 Μαρτίου), στην ενορία μας ήδη βρίσκονται σε λειτουργία τα απαραίτητα μέτρα:

  • Στην είσοδο του Ιερού Ναού (εσωτερικά), βρίσκεται αντισηπτικό χεριών προς χρήση των πιστών.

  • Οι εικόνες καθαρίζονται συχνά με καθαρό οινόπνευμα. Σημειώνεται δε πως αυτή την περίοδο η μη προσκύνηση των εικόνων (όπως και το χειροφίλημα προς τον ιερέα) δεν σημαίνει έλλειψη ευλάβειας και πίστης προς τον Χριστό και τους Αγίους.

  • Ο Ναός αερίζεται κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και των Χαιρετισμών. Επίσης καθαρίζονται επιφάνειες τις οποίες αγγίζουν συχνότερα οι πιστοί (πόρτες, καρέκλες κ.ο.κ.).

  • Στους Χαιρετισμούς της Παρασκευής και στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα διανεμηθεί στους πιστούς φυλλάδιο με τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου για την πρόληψη του κορονοϊού.

  • Κατόπιν προτροπής της Ιεράς Συνόδου (Εγκύκλιος 9 Μαρτίου), πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της Β’ Κυριακής Νηστειών (15/03/2020) στο Ναό μας θα τελεσθεί Δέηση υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .