Αναβλήθηκε η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο – Αποχώρησε η μείζον αντιπολίτευση λόγω μη πρόσκλησης των δημοτικών της συμβούλων

22 Δεκεμβρίου, 2015 21:20 Επιμέλεια: /

_DSC8643_DCE

Σε δύο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις  το δημοτικό  συμβούλιο   συζητά  τον προϋπολογισμό 2016  αλλά και του  Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης  του Δήμου .

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι δημοτικοί  σύμβουλοι της παράταξής  του δεν ενημερώθηκαν , ούτε  τους εστάλησαν προσκλήσεις για την συνεδρίαση , όπως επιτάσσει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων  κάτι που τον αναγκάζει να αποχωρήσει  από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας .

Απαντώντας ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Χαλατσάκης τόνισε  πράγματι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζον αντιπολίτευσης δεν ενημερώθηκαν και γι΄ αυτό αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη γι΄ αυτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα .

Ο επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης Βάϊος Ζιάκας ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης λόγω ότι το θέμα της μη ενημέρωσης  είναι σοβαρό και θέμα αρχής προειδοποιώντας  ότι η μη παραλαβή πρόσκλησης για συνεδρίαση επέχει θέμα ακύρωσης των αποφάσεων που θα ληφθούν πόσο όταν πρόκειται για τον Προϋπολογισμό .

Απαντώντας ο  Δήμαρχος τόνισε ότι άπαντες γνώριζαν ότι θα υπάρχει συνεδρίαση καθ΄ότι ό ίδιος ενημέρωσε το σώμα στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι θα υπάρχει συνεδρίαση αλλά οι λόγοι είναι άλλοι μιλώντας για υπεκφυγές καθώς δεν ήθελαν να ψηφίσουν την μελέτη όσον αφορά το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ Ο.Τ 187 Πόλης Καλαμπάκας .

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σινάνης πληροφόρησε το σώμα για την επιστολή που απέστειλε στον δήμο Ρώσος  πρέσβης βάση της οποίας θα έρθει  στην Καλαμπάκα αντιπροσωπεία από την Πόλη Σεργκιεφ Ποσάν με την οποία θα εξεταστεί η αδελφοποίηση με την Καλαμπάκα . Ο κ. Σινάνης ζήτησε από το σώμα την εξουσιοδότηση να χειριστεί το θέμα κάτι που το σώμα ενέκρινε ομόφωνα  .

Επίσης ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους κτηνιάτρους που ήρθαν από Αθήνα και βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων σκύλων όπως ευχαριστίες απέδωσε και σε όσους άλλους βοήθησαν στην δράση αυτή .

Τέλος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχει στα χέρια του προέγκριση για μεταβίβαση προς χρήση των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ  στον Σύλλογο «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» .

 

Ενημέρωση  για την μελέτη «Βελτίωση – ανάπλαση χώρου Ο.Τ. 187 Πόλης Καλαμπάκας»

 

Μιλώντας ο συντάκτης της μελέτης κ.Μπαταβάλης ενημέρωσε το σώμα για το περιεχόμενο της μελέτης η οποία εδράζεται στην περιοχή όπου γίνεται η ετήσια εμποροπανήγυρη 20 στρεμμάτων περίπου  . Πρόκειται για ανάπλαση της περιοχής η οποία θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου , αναψυχής , ποδηλατόδρομο ,  γήπεδα ,  παιδική χαρά , άλλες αθλοπαιδιές , παρκινγκ και χώρους περιπάτου . Η μελέτη  σε ότι αφορά τον φωτισμό  προτείνει τοποθέτηση φωτοβολταϊκών με την οποία θα παράγεται ρεύμα που θα καθιστά  το πάρκο αυτάρκη σε ενέργεια .

Μιλώντας ο δήμαρχος μίλησε για μια πολύ καλή πρόταση και όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο κοινό προς χρήση θα αναβαθμίσει όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Πόλη της Καλαμπάκας  κάτι που μάλλον δεν θέλουν όσοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση .

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζιάκας ρώτησε να πληροφορηθεί αν πρόκειται για θεματικό πάρκο ή απλώς για ένα συνηθισμένο πάρκο αναψυχής ενώ ζήτησε αν μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σ΄ αυτό το πάρκο ένα μικρό θεατράκι με θέα τα Μετέωρα .

Την βούληση της δημοτικής αρχής να κατασκευάσει το έργο , αν δεν ενταχθεί σε πρόγραμμα , τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου .

Με την έναρξη της  δεύτερης συνεδρίας   του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος ζήτησε την αναβολή του θέματος προφανώς λόγω της αποχώρησης της μείζονος αντιπολίτευσης .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Όλα στο πόδι και ο δήμαρχος το βιολί του.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.