Αναβίωση εθίμου

7 Μαΐου, 2016 10:18 Επιμέλεια: /

DSCF1023

Το είπαν και το έκαναν οι παράγοντες του πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου το τάμα αναβίωσης του εθίμου του κρεμάσματος μαντηλιών στο σπηλαιώδες μονύδριο Παναγίας Ζωοδόχου πηγής που βρίσκεται στην συστάδα των βράχων μεταξύ Αγίου Δημητρίου και Γάβρου Χασίων .

Έτσι ανήμερα της πανήγυρης και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο νεώτερο παρεκκλήσι κάποιοι νέοι αψηφώντας τον κίνδυνο αναρριχήθηκαν στον βράχο και αναβίωσαν το έθιμο τοποθετώντας τα μαντήλια – τάματα των πιστών στην χάρη της Παναγιάς .

Είναι μια ωραία πρωτοβουλία που αξίζει να στηριχθεί καθώς αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης !!! Όσο για τους  τολμηρούς νέους ας έχουν την χάρη της Παναγιάς Ζωοδόχου Πηγής !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.