Ανάβαση στα Καμβούνια με την Ο.Λ.Καλαμπάκας

admin
admin
17 Δεκεμβρίου 2015, 09:22

Η ανάβαση στα Καμβούνια ήταν ο επίλογος των πεζοπορικών διαδρομών της Ο.Λ.Κ. για το 2015. Συγκεκριμένα, ήταν η 18 η  διαδρομή  της χρονιάς που φεύγει.

Ο φόβος της χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού ήταν η αιτία της, ασυνήθιστης για ’μας, αναχώρησης στις 9.00 από την Καλαμπάκα.

Παρ’ όλα αυτά, ο καιρός υπήρξε σύμμαχός μας. Ξεκινήσαμε την ανάβαση για τη Βουνάσα (η κορυφή του βουνού)

από το καταφύγιο της Δεσκάτης. Σε μισή, περίπου, ώρα φθάσαμε στο υψομετρικό και ενθουσιαστήκαμε από την πανοραμική θέα.

Διαφωνήσαμε για την ταυτότητα των κορυφών μπροστά μας (είναι ή δεν είναι το Βίτσι;), ατενίσαμε το κατάλευκο Βόρρας ή Καϊμακτσαλάν στο βάθος και τον, ελάχιστα χιονισμένο, Ολυμπο. Η Κοζάνη λουζόταν από το φως του ήλιου και πιο πίσω της, τα φουγάρα της Πτολεμαΐδας δούλευαν ασταμάτητα. Ο Αλιάκμονας νωχελικά διέσχιζε τον κάμπο κι εμείς από ψηλά θαυμάζαμε και μαντεύαμε τις περιοχές που προσπερνά. Με προτροπή του Ζήση αλλά και με τη διάθεση κυριολεκτικά στα ύψη, χορέψαμε και τραγουδήσαμε κάνοντας τους θεούς του Ολύμπου να χαμογελάσουν με τη χαρά των θνητών.

Κατηφορίσαμε από το φρύδι του βουνού για να αυξήσουμε τις ώρες της διαδρομής και ανεβήκαμε και στην άλλη κορυφή, πάνω από το καταφύγιο. Εντυπωσιαστήκαμε και ‘κει από τη θέα και δε θέλαμε να φύγουμε.Γυρίσαμε στο καταφύγιο έπειτα από 2 ½ σχεδόν ώρες, όπου μας περιποιήθηκε ο Δημήτρης με ζεστό τσάι, καφέ και ό,τι ήθελε ο καθένας μας. Ως είθισται, κλείσαμε την εξόρμησή μας σε ταβέρνα της Δεσκάτης δίνοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Καραστέργιο Δημήτρη για τη φιλοξενία.

Για την Ο.Λ.Κ.,

Καλή Χρονιά, Πάντα ψηλά!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .