Αναστάτωση στο Ματονέρι – Οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν την σήμανση του Δάσους για υλοτόμηση

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
2 Αυγούστου 2017, 09:09

Φαίνεται ότι ¨βράζει ¨ η κατάσταση στο Ματονέρι Καλαμπάκας , μετά την απόφαση των φερόμενων ως ιδιοκτήτες να ζηλέψουν μέρους του δάσους.

Πριν λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , ζητώντας να μην επιτρέψει υλοτόμηση. Η επιστολή – Διαμαρτυρία συνοδεύονταν από τις υπογραφές των κατοίκων του χωριού.

Στην επιστολή γίνεται μια λεπτομερή αναφορά στην ιστορία του συγκεκριμένου δάσους , και καταλήγει : << … Όπως προαναφέρουμε οι κάτοικοι εδώ και εξήντα (60) χρόνια δεν έχουν επιτρέψει να γίνει υλοτομία από τους ιδιώτες φερόμενους διακατόχους και δεν  θα το επιτρέψουν ούτε και τώρα, λαμβανομένου μάλιστα υπ’ όψιν ότι τυχόν αποψιλωτική υλοτομία του δάσους, λόγω της μικρής του εκτάσεως μόνο ζημία θα προξενήσει. Για όλους τους παραπάνω λόγους και δεδομένου ότι  οι ιδιώτες δεν θα υποστούν ζημία αφού η υλοτομία μπορεί να γίνει και το επόμενο έτος, σας καλούμε να παρέμβετε στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Καλαμπάκας, Επιθεώρηση Δασών), έτσι ώστε να μην υλοποιήσουν την μελέτη και να μην προβούν τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο, στην εγκατάσταση των ιδιωτών στο δάσος για την διενέργεια υλοτομίας, διότι ο ερχομός στο χωριό μας συνεργείων υλοτομίας των ιδιωτών, είναι βέβαιον ότι θα δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική έκρηξη και συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους και τα μέλη των συνεργείων και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις … >>.

Χθες το πρωί μετέβη στην  περιοχή δασικός υπάλληλος για να προβεί στην σήμανση του δάσους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοτόμησης του δάσους.

Οι κάτοικοι όμως δεν επέτρεψαν να γίνει η σήμανση και φυσικά αναβλήθηκε και η ξύλευση του δάσους.

Το θέμα βέβαια θα έχει και συνέχεια αφού σίγουρα οι φερόμενοι ιδιοκτήτες θα θελήσουν να προβούν στην ξύλευση του δάσους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .