Αναστάτωση στο Ματονέρι – Οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν την σήμανση του Δάσους για υλοτόμηση

2 Αυγούστου, 2017 09:09 Επιμέλεια: /

matoneri dasos

Φαίνεται ότι ¨βράζει ¨ η κατάσταση στο Ματονέρι Καλαμπάκας , μετά την απόφαση των φερόμενων ως ιδιοκτήτες να ζηλέψουν μέρους του δάσους.

Πριν λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , ζητώντας να μην επιτρέψει υλοτόμηση. Η επιστολή – Διαμαρτυρία συνοδεύονταν από τις υπογραφές των κατοίκων του χωριού.

Στην επιστολή γίνεται μια λεπτομερή αναφορά στην ιστορία του συγκεκριμένου δάσους , και καταλήγει : << … Όπως προαναφέρουμε οι κάτοικοι εδώ και εξήντα (60) χρόνια δεν έχουν επιτρέψει να γίνει υλοτομία από τους ιδιώτες φερόμενους διακατόχους και δεν  θα το επιτρέψουν ούτε και τώρα, λαμβανομένου μάλιστα υπ’ όψιν ότι τυχόν αποψιλωτική υλοτομία του δάσους, λόγω της μικρής του εκτάσεως μόνο ζημία θα προξενήσει. Για όλους τους παραπάνω λόγους και δεδομένου ότι  οι ιδιώτες δεν θα υποστούν ζημία αφού η υλοτομία μπορεί να γίνει και το επόμενο έτος, σας καλούμε να παρέμβετε στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Καλαμπάκας, Επιθεώρηση Δασών), έτσι ώστε να μην υλοποιήσουν την μελέτη και να μην προβούν τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο, στην εγκατάσταση των ιδιωτών στο δάσος για την διενέργεια υλοτομίας, διότι ο ερχομός στο χωριό μας συνεργείων υλοτομίας των ιδιωτών, είναι βέβαιον ότι θα δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική έκρηξη και συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους και τα μέλη των συνεργείων και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις … >>.

Χθες το πρωί μετέβη στην  περιοχή δασικός υπάλληλος για να προβεί στην σήμανση του δάσους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοτόμησης του δάσους.

Οι κάτοικοι όμως δεν επέτρεψαν να γίνει η σήμανση και φυσικά αναβλήθηκε και η ξύλευση του δάσους.

Το θέμα βέβαια θα έχει και συνέχεια αφού σίγουρα οι φερόμενοι ιδιοκτήτες θα θελήσουν να προβούν στην ξύλευση του δάσους.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.