Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας – Συναντήθηκε με του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
16 Σεπτεμβρίου 2017, 13:19

Επιχειρώντας υπέρβαση των κομματικών σκοπιμοτήτων και επικεντρώνοντας στον κοινό στόχο, η κυβέρνηση προετοιμάζει το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας, το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πλειάδας υπουργών, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων.

Τον πρωθυπουργό θα πλαισιώνουν τουλάχιστον 15 υπουργοί που είναι ίσως το μεγαλύτερο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε ποτέ τη Θεσσαλία.

Στόχος του συνεδρίου είναι να βρεθεί ο τρόπος ανάπτυξης της Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια καθώς η περιοχή της Θεσσαλίας είναι στην δεύτερη θέση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνεδρίου οι βουλευτές και τα μέλη της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού Τρικάλων  όπου συζητήσουν για τα προβλήματα των περιοχών τους έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια πρόταση πρόταση ενόψει του  συνεδρίου .

Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο Καλαμπάκας με τον Δήμαρχο κ. Σινάνη να υποδέχεται τους βουλευτές κυρία Δριτσέλη, τον κ. Σιμορέλη τον κ. Παπαδόπουλο και μέλη της  ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ συζητώντας για περισσότερο από μια ώρα.

Στη συζήτηση ο Δήμαρχος Καλαμπάκας υποστήριξε ότι το σημείο αναφορά για την ανάπτυξη της περιοχής είναι τα Μετέωρα αλλά δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτά, κάτι που συμφώνησαν όλοι οι συνομιλούντες του.

Υποστήριξε δε, ότι αν ολοκληρωθεί ο Ε-65 και η ηλεκτροκίνηση τότε η περιοχή της Καλαμπάκας θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της ΝΕ ζήτησαν από το Δήμαρχο να μην επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν στο συνέδριο.

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού τις επόμενες ημέρες.

  • Touberlekis

    Για να διαμορφωθεί μια πρόταση, πρέπει να κατατεθούν γραπτές προτάσεις δήμαρχε. Το ότι όλοι συμφωνήσαν τρώγοντας σοκολατάκια δεν λέει τίποτα. Απλά μια ωραία ατμόσφαιρα.

  • ΟΧΙάς

    Αρχίστε από τα στοιχειώδη, με λουκέτα όπως στο σπήλαιο της Θεόπετρας, όπως στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας, Κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης Ασπροποτάμου, ΞΕΝΙΑ που ρημάζει (πληρώσαμε δυο μελέτες), Γεωλογικό μουσείο Καστρακίου που μετά το Πάσχα θα στριμόχνωσταν να κόψετε κορδέλα, μνημεία που δεν έχουν σήμανση όπως κάστρο Αγίας Παρασκευής, άθλια κατάσταση περιβάλλοντος χώρου των παλιών γεφυριών, άθλια κατάσταση μονοπατιών των Μετεώρων, πλατανόδασος Διάβας που με απόφαση δημοτικού συμβουλίου κατάντησε σταβλόδασος , τότε θα σας πάρουμε στα σοβαρά. Φιέστες, συνέδρια με μπουφέδες χωρτάσαμε………

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .