Αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου στην Καλαμπάκα

9 Αυγούστου, 2017 17:40 Επιμέλεια: /

koniordoy meteora_DCE

Στην περιοχή της Καλαμπάκας   θα βρίσκεται σήμερα  Πέμπτη ,  η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τις δράσεις εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων.

Η κα Κονιόρδου επισκέπτεται την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα , μετά από την επιθυμία των τοπικών φορέων η αρμόδια Υπουργός να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη με το τι συμβαίνει στην περιοχή, ώστε το Διάταγμα να ανταποκρίνεται στον σκοπό του.

Ήδη μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συντάσσεται με το υπό σύσταση σχέδιο Διατάγματος  , πλην ορισμένων παρατηρήσεων.

Συνάμα να αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου είχε γίνει ανοιχτή συζήτηση όπου τοποθετήθηκαν φορείς και πολίτες για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τους Βουλευτές του Νομού να έλθει η κα Κονιόρδου στην Καλαμπάκα. Η επιθυμία πραγματοποιήθηκε και η Υπουργός φτάνει σήμερα στην πόλη αλλά θα επισκεφτεί και τα Μετέωρα.

Η περιοδεία της Υπουργού θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Μουσείο του Σπηλαίου Θεόπετρας,  το οποίο Μουσείο παραμένει κλειστό για αρκετούς μήνες τώρα λόγω έλλειψης εργαζομένων. Πλήγμα όμως για την περιοχή αποτελεί και η μη λειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για πολλούς μήνες τώρα.

Την κα Κονιόρδου θα την περιμένουν αρκετές ερωτήσεις και θα της ζητηθεί να λειτουργήσουν άμεσα τα δύο αυτά μνημεία.

Στα Μετέωρα που θα ξεναγηθεί θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το μοναδικό μνημείο και να περιηγηθεί εντός την Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου.

Το πρόγραμμα της Υπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας , όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη.

Η κορύφωση του ενδιαφέροντος της επίσκεψης θα γίνει με την  ανοιχτή διαβούλευση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας στις 7.00μμ, με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και συγκεκριμένα τη «θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων».

Βέβαια υπάρχει ένα θέμα με την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αίθουσα για πολλούς , είναι πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη εκδήλωση και μάλλον θα έπρεπε να επιλεγεί μια μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου, στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Καλαμπάκα, θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

-12:30, επίσκεψη στο Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας

-13:30, εθιμοτυπική συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμπάκας, κ. Σινάνη, στο Δημαρχείο

-14:00, περιήγηση στα Μετέωρα και επίσκεψη στην  Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου

-19:00, διαβούλευση με αρχές και  φορείς του τόπου με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  «Θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων»

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Χθες η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν σε ανοιχτή διαβούλευση ,σήμερα στο αναλυτικό πρόγραμμα προκύπτει διαβούλευση με αρχές και φορείς του τόπου. Κύριοι δεν απαιτεί κανείς από καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα να κάνει θαύματα. Αλλά, τουλάχιστον να περιορίσει λίγο το «δούλεμα».

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.