Αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου στην Καλαμπάκα

admin
admin
9 Αυγούστου 2017, 17:40

Στην περιοχή της Καλαμπάκας   θα βρίσκεται σήμερα  Πέμπτη ,  η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τις δράσεις εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων.

Η κα Κονιόρδου επισκέπτεται την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα , μετά από την επιθυμία των τοπικών φορέων η αρμόδια Υπουργός να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη με το τι συμβαίνει στην περιοχή, ώστε το Διάταγμα να ανταποκρίνεται στον σκοπό του.

Ήδη μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συντάσσεται με το υπό σύσταση σχέδιο Διατάγματος  , πλην ορισμένων παρατηρήσεων.

Συνάμα να αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου είχε γίνει ανοιχτή συζήτηση όπου τοποθετήθηκαν φορείς και πολίτες για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τους Βουλευτές του Νομού να έλθει η κα Κονιόρδου στην Καλαμπάκα. Η επιθυμία πραγματοποιήθηκε και η Υπουργός φτάνει σήμερα στην πόλη αλλά θα επισκεφτεί και τα Μετέωρα.

Η περιοδεία της Υπουργού θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Μουσείο του Σπηλαίου Θεόπετρας,  το οποίο Μουσείο παραμένει κλειστό για αρκετούς μήνες τώρα λόγω έλλειψης εργαζομένων. Πλήγμα όμως για την περιοχή αποτελεί και η μη λειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για πολλούς μήνες τώρα.

Την κα Κονιόρδου θα την περιμένουν αρκετές ερωτήσεις και θα της ζητηθεί να λειτουργήσουν άμεσα τα δύο αυτά μνημεία.

Στα Μετέωρα που θα ξεναγηθεί θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το μοναδικό μνημείο και να περιηγηθεί εντός την Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου.

Το πρόγραμμα της Υπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας , όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη.

Η κορύφωση του ενδιαφέροντος της επίσκεψης θα γίνει με την  ανοιχτή διαβούλευση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας στις 7.00μμ, με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και συγκεκριμένα τη «θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων».

Βέβαια υπάρχει ένα θέμα με την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αίθουσα για πολλούς , είναι πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη εκδήλωση και μάλλον θα έπρεπε να επιλεγεί μια μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου, στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Καλαμπάκα, θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

-12:30, επίσκεψη στο Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας

-13:30, εθιμοτυπική συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμπάκας, κ. Σινάνη, στο Δημαρχείο

-14:00, περιήγηση στα Μετέωρα και επίσκεψη στην  Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου

-19:00, διαβούλευση με αρχές και  φορείς του τόπου με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  «Θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων»

  • ΟΧΙάς

    Χθες η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν σε ανοιχτή διαβούλευση ,σήμερα στο αναλυτικό πρόγραμμα προκύπτει διαβούλευση με αρχές και φορείς του τόπου. Κύριοι δεν απαιτεί κανείς από καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα να κάνει θαύματα. Αλλά, τουλάχιστον να περιορίσει λίγο το «δούλεμα».

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .