Ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής σχετικά με τη σύνταξη δηλώσεων για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

admin
admin
14 Δεκεμβρίου 2014, 18:54

Προς ενημέρωση των συμπολιτών και επειδή λόγω του πρόσφατου θανάτου του προέδρου του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιάννη Βαρνά, δεν κατέστει δυνατή μια επίσημη ενημέρωση από το τοπικό τμήμα, σας μεταφέρουμε την σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. (τροποποιημένη ως προς τα τοπικά μας δεδομένα) σχετικά με τη σύνταξη δηλώσεων για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ :

1.    Η παροχή πληροφοριών και η υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ πραγματοποιείται σε 2 προς το παρόν γραφεία Κτηματογράφησης (ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ενώ εκκρεμεί η λειτουργία του γραφείου της ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ). Τα γραφεία κτηματογράφησης είναι αρμόδια για τον έλεγχο και παραλαβή των δηλώσεων.  Κανένας άλλος και καμία εταιρεία δεν εκπροσωπεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

2.    Οποιοσδήποτε ιδιώτης ή γραφείο ή επιχείρηση εμφανιστεί ότι εκπροσωπεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ δρα παραπλανητικά σε βάρος των συμφερόντων του πολίτη και της καλύτερης εξυπηρέτησής του.

3.    Η υποβολή και συμπλήρωση της δήλωσης για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι μια σοβαρή και σημαντική  διαδικασία και συμβουλεύουμε τους πολίτες εάν επιθυμούν και κρίνουν απαραίτητο να απευθυνθούν σε αρμόδιους μηχανικούς με συναφείς ειδικότητες.

4.    Επισημαίνουμε πως το πάγιο τέλος κτηματογράφησης είναι 35€ για δικαιώματα σε κύριους χώρους και 20€ για δικαιώματα σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώρους στάθμευσης)  το οποίο πληρώνεται μόνον σε ΤΡΑΠΕΖΑ ή στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ μετά την υποβολή της δήλωσης στο ΕΠΙΣΗΜΟ γραφείο Κτηματογράφησης και την έκδοση του ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ.

5.    Γνωστοποιούμε ότι, αν και δεν είναι υποχρεωτική, η επισύναψη Εξαρτημένου Τοπογραφικού Διαγράμματος αποτελεί μια σοβαρή μελέτη Μηχανικού, η οποία εξασφαλίζει με επιστημονικό τρόπο το σχήμα, τη θέση και το εμβαδό του ακινήτου.

6.    Καταδικάζουμε ενέργειες που προκαλούν σύγχυση των πολιτών, όπως  η συμπλήρωση δηλώσεων του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ σε δημοτικά καταστήματα Τοπικών Κοινοτήτων ή άλλους δημόσιους χώρους από εκπροσώπους ιδιωτικών εταιρειών. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε πολίτη, προσέγγιση από αυτοαποκαλούμενους εκπροσώπους του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, να μας γνωστοποιηθεί άμεσα στο παρακάτω τηλέφωνο 2431024927 (ώρες 09.00-13.00) καθημερινά.

7.    Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Τρικάλων θα συμμετάσχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Κτηματογράφηση στους Δήμους του Νομού μας.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του Τ.Ε.Ε

Μητσιούλης Γιώργος

και για την περιοχή Καλαμπάκας

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Ε.

Λύχος Νικόλαος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .