Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

27 Αυγούστου, 2015 08:05 Επιμέλεια: /

panelladikes_DCE

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ολοκληρώνεται ο κύκλος της μαθητικής ζωής και ξεκινά ένας νέος, αυτός της ακαδημαϊκής. Ένας κύκλος γεμάτος, που με την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται η δυνατότητα στη νέα γενιά να αποκτήσει εμπειρίες, ακαδημαϊκή κατάρτιση και όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα σταδιοδρομία. Ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή αρχή στους επιτυχόντες. Όμως, η μη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δε συνεπάγεται σε καμία περίπτωση αποτυχία, καθώς οι νέοι αποδεικνύουν ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν περνά υποχρεωτικά μέσα από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Από την άλλη, το φετινό πρώτο κουδούνι των σχολείων αποτυπώνει την άσχημη εικόνα στην οποία έχουν παραδοθεί τα σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Η επιπολαιότητα της υπό παραίτησης κυβέρνησης και η παντελής έλλειψη οργάνωσης δημιούργησε τεράστια κενά τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Η προσπάθεια αποσύνθεσης της παιδείας όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, φέρνει νέα λουκέτα, μαζικές απολύσεις, επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και ενισχύει την παραπαιδεία. Η εκπαίδευση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως χώρος επιβολής φοροεισπρακτικών μέτρων. Η λύση είναι καλά οργανωμένα δημόσια σχολεία και η απαλλαγή των δυσβάστακτων φορολογικών βαρών από τον χώρο της εκπαίδευσης.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.