Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της ΟΓΕ για τους παιδικούς σταθμούς

admin
admin
18 Σεπτεμβρίου 2017, 08:10

Η Προσχολική Αγωγή δικαίωμα κάθε παιδιού και ευθύνη του κράτους!

 

Μία νέα χρονιά ξεκίνησε από 1η Σεπτέμβρη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες ζούν έναν Γολγοθά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο και μόνο τα παιδιά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, φτάνουν τις 55.000 πανελλαδικά, δηλαδή όπως καταγγέλει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας (1 έως 4 ετών), δηλαδή περίπου 180.000 παιδιά, μένουν εκτός παιδικών σταθμών»!

Στην περιοχή της Καλαμπάκας:

 • Έγιναν 205 αιτήσεις , το πολυπόθητο κουπόνι(voucher) πήραν 165 παιδιά.
 • 40 παιδιά δεν το απέκτησαν, ενώ είχαν πλήρη φάκελο γιατί δεν υπήρχαν θέσεις
 • 5 παιδιά απορίφθηκαν γιατί είχαν ελλιπή φάκελλο!

Τα παιδιά που δεν επιλέχτηκαν και όσα δεν είχαν καν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση στο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να πληρώσουν οι γονείς από την τσέπη τους, σε ιδιωτικούς σταθμούς ή στους δημοτικούς πληρώνοντας τροφεία αν βρούν θέση!

Την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχουν οι κυβερνήσεις και φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιμετωπίζουν τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς σαν υπηρεσίες φύλαξης και μάλιστα ακριβοπληρωμένες από τους γονείς!

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σύμφωνα με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων η Προσχολική Αγωγή από κοινωνικό δικαίωμα, δικαίωμα κάθε παιδιού, που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους και να παρέχεται δωρεάν, μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.Η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί είναι ούτε εμπόρευμα ούτε ευκαιρία ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς ώστε να μπορούν να εργαστούν ούτε ένα ζεστό μέρος και ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν φτάσει σε εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Για την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και ευθύνη του κράτους και ως τέτοιο το διεκδικούμε.

Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της ΟΓΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τις νέες μητέρες,τα νέα ζευγάρια,τις εργαζόμενες και τις άνεργες,τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

— Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

— Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τις δημοτικές αρχές σε όσους γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.

— Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.

— Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.

— Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Για σένα νέα μητέρα της Καλαμπάκας,

Υπάρχει η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας (μέλος της ΟΓΕ) που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή.Παλεύουμε για μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα

Ας γνωριστούμε και ας ενώσουμε τα χέρια για το μέλλον το δικό μας και πάνω απ’όλα των παιδιών μας!

 

Επικοινώνησε μαζί μας με την υπεύθυνη της Ομάδας κα Μπακάση Βιβή 6976186822 και στο email: ogekalampaka@outlook.com.gr

 

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας (μέλος της ΟΓΕ www.oge.gr )

Νέα μητέρα, νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί

 

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα παιδιά μας να μορφώνονται, να αναπτύσσονται ολοκληρωμένα, να χαίρονται την παιδική και εφηβική τους ηλικία.

 

Όμως η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας και η οικογένειές μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μας φορτώνει με χιλιάδες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον.

 

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει ….

 • Με πάρα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αντί τις χιλιάδες προσλήψεις που έταζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών. Αποτέλεσμα ειδικότητες να καταργούνται, διδακτικές ώρες να χάνονται, να συγχωνεύονται τμήματα και σχολεία να κλείνουν, τα ολοήμερα να λειτουργούν με ακόμα χειρότερους όρους, η Ειδική Αγωγή μπαίνει κι άλλο στο περιθώριο.
 • Ενώ στοιβάζονται τα παιδιά μας σε τάξεις με 27-30 μαθητές, ενώ λειτουργούν τα ολοήμερα σαν παιδοφυλακτήρια, όπως – όπως με «προσωρινά μπαλώματα» για να καλύψουν τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, με τεράστια κενά στη συντήρηση και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.
 • Και η κρατική χρηματοδότηση των σχολείων παραμένει τραγικά μειωμένη. Ετσι μας ζητάνε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύπτουμε ανάγκες λειτουργίας του σχολείου φορτώνοντας στις πλάτες μας όσα το κράτος  έπρεπε να διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά. Την ίδια στιγμή  η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα φόρους και ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, βιομήχανους, στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ…
 • Και η κυβέρνηση,… στο δρόμο των προηγούμενων προωθεί τα σχολεία-μπίζνες, που θα βγάζουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο κυνήγι των χορηγειών, σχολειά πολλών ταχυτήτων που τα παιδιά θα μορφώνονται(;) ανάλογα με το πορτοφόλι των γονιών τους.
 • Με το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο το μετατρέπουν ακόμα περισσότερο  σε εξεταστήριο που θα στέλνει μαζικά τους μαθητές στα φροντιστήρια και την παραπαιδεία.
 • Με όμηρους τις καθαρίστριες στα σχολεία που παραμένουν συμβασιούχοι με μισθούς πείνας, αδιαφορώντας η κυβέρνηση και για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων και την υγεία των παιδιών μας

 

Κυβέρνηση και ΕΕ στερούν από τα παιδιά μας ό,τι σήμερα δικαιούνται

 

 Νέα μητέρα,

Σε καλούμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και απαιτούμε

 

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών
 • Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς  διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών.
 • 20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρι και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
 • Ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κλπ.
 • Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
 • Παροχή ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές από το κράτος.

 

Για σένα νέα μητέρα υπάρχει η ομάδα της ΟΓΕ στη γειτονιά σου,η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 Έλα να μας γνωρίσεις και να αγωνιστούμε μαζί!

Επικοινώνησε μαζί μας με την υπεύθυνη της Ομάδας κα Μπακάση Βιβή 6976186822 και στο Email: ogekalampaka@outlook.com.gr

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .