Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρικάλων

24 Φεβρουαρίου, 2016 17:10 Επιμέλεια: /

σύριζα

Την Τρίτη 23/02/16 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση-συζήτηση της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κ. Νίκο Σκορίνη, με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, επικεντρώνοντας σε καυτά ζητήματα όπως το προσφυγικό, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, την προσπάθεια αντιμετώπισης της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Στη γενική πολιτική ανάλυση υπογράμμισε την Ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού προβλήματος και αναφέρθηκε στο κύμα ξενοφοβίας που παρατηρείται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης καθώς και στην υποχρέωση της Ε.Ε. να εφαρμοστεί η πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, σχετικά με τη λήψη δραστικών μέτρων διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Σε ότι αφορά το αγροτικό ζήτημα κάλεσε τους αγρότες να εξετάσουν προσεκτικά τη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εμφανίστηκαν 25 περίπου αγρότες, φωνάζοντας χυδαία και υβριστικά  συνθήματα και οι οποίοι προσπαθώντας να εισβάλουν στο χώρο της συγκέντρωσης, προπηλάκισαν μέλη του κόμματός μας τα οποία περιφρουρώντας την εκδήλωση κατόρθωσαν να αποτρέψουν τη βίαια είσοδό τους στο χώρο.

Μετά την αποτυχημένη τους αυτή προσπάθεια, ζήτησαν να ανέβει στο χώρο της εκδήλωσης τριμελής αντιπροσωπεία τους, πράγμα που έγινε δεκτό. Συναντήθηκαν με τον παρόντα βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη, στον οποίον είπαν τις απόψεις τους, πήραν απαντήσεις και ταυτόχρονα έλαβαν τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιοποίηση βελτιωτικών προτάσεων και πως θα παραμείνει ανοιχτή στο διάλογο.

Η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρικάλων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε αντισυγκεντρώσεις παλαιότερων-σκοτεινών εποχών της ιστορίας μας. Συνυπολογίζοντας δε και την παρουσία οπαδών της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, συμπεραίνει  ότι τέτοιου είδους ενέργειες αμαυρώνουν και αδικούν το συντεταγμένο αγώνα που διεξάγει η συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου και την προσπάθεια που κάνει σε διάλογο με την κυβέρνηση να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματά του.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.