Ανακοίνωση για την εισαγωγή των υποψήφιων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

25 Αυγούστου, 2016 13:17 Επιμέλεια: /

IMG_9550

Θα ήθελα να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές, που έπειτα από ένα δύσκολο χρόνο επίμονης μελέτης, ολοκλήρωσαν τον κύκλο εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δούλεψαν και μελέτησαν πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια. Επιπλέον συγχαρητήρια αξίζουν οι οικογένειες των παιδιών που τους στήριξαν ψυχικά και οικονομικά τη δύσκολη χρονιά των εξετάσεων. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές που έδωσαν τον αγώνα των πανελληνίων τα όνειρα και οι προσδοκίες τους να γίνουν πραγματικότητα.

Το παρόν σύστημα εισαγωγής πρέπει να αλλάξει προς όφελος του σχολείου και του μαθητή. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί η ολική αναμόρφωση του συστήματος επιλογής, ώστε να μην μπαίνει εμπόδιο στη λειτουργία του σχολείου, μετατρέποντας το σε εξεταστικό κέντρο και ωθώντας τις οικογένειες των μαθητών σε οικονομική αιμορραγία. Μέσω του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς αναβολές, η Κυβέρνηση θα δώσει την κατεύθυνση αυτής της αναμόρφωσης που θα αναβαθμίζει το δημόσιο σχολείο. Στόχος είναι το σχολείο σταδιακά να μετατραπεί σε επαρκή φορέα για την προετοιμασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να απαλλαγούμε από παράλληλα σχήματα.

                                           

 

                                           Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.