Ανακατασκευάζεται η παλαιά γέφυρα στην είσοδο της Θεόπετρας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Νοεμβρίου 2016, 12:19

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία πριν λίγες ημέρες , η νέα γέφυρα στην είσοδο της Θεόπετρας , μπροστά από το Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Όμως η παλαιά γέφυρα ( 50 μέτρα βόρεια ) , αποφασίστηκε να μην κατεδαφιστεί αλλά να γίνει πλακόστρωση και να χρησιμοποιείται για πεζούς.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν 50 χρόνια περίπου και θα ήταν άτοπο ( από την στιγμή που οι αρμόδιοι δεν θέτουν θέμα στατικότητας ) αν δεν αφήνονταν ως μνημείο , δίπλα σε μια περιοχή μεγάλου Τουριστικού ενδιαφέροντος.

Να θυμίσουμε ότι η γέφυρα έπαθε καθίζηση πριν λίγα χρόνια , όταν λόγω των Αγροτικών απεργιακών κινητοποιήσεων , μεγάλα και βαριά οχήματα αναγκάζονταν να παρακάμπτουν από την Θεόπετρα. Έτσι με τις τότε ενέργειες των τοπικών παραγόντων αποφασίστηκε και χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή νέας γέφυρας.

Πάντως η πλακόστρωση ολοκληρώνεται εντός των ημερών και θα δοθεί προς χρήση σε όσους περπατούν στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της νέας γέφυρα που ενώνει πλέον την Θεόπετρα με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

gefyra-palaia-theopetras-7 gefyra-palaia-theopetras-6 gefyra-palaia-theopetras-5 gefyra-palaia-theopetras-3 gefyra-palaia-theopetras-2 gefyra-palaia-theopetras-1

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .