Ανακάλυψη της NASA: Στον Άρη υπάρχει νερό

admin
admin
28 Σεπτεμβρίου 2015, 22:02

Πλανήτη, που μπορεί να αλλάξει τον ρου της επιστημονικής ιστορίας ανακοίνωσε σήμερα η NASA.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν το διάστημα, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι στον Άρη ρέει αλμυρό νερό, γεγονός που αφήνει την πόρτα του ενδεχόμενου ύπαρξης ή ανάπτυξης κάποιας μορφής ζωής ανοιχτό
Το «μυστικό» της NASA αποκαλύφθηκε σε μία συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγελθεί και η παγκόσμια κοινότητα περίμενε με κομμένη την ανάσα… Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι ευρευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού.

 

Μπορεί να ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως στον Άρη υπήρχαν ενδείξεις ότι υπάρχει πάγος, ωστόσο οι ειδικοί τώρα εντόπισαν το τρεχούμενο νερό, το οποίο στεγνώνει το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Οι χείμαροι νερού εντοπίστηκαν να τρέχουν σε φαράγγια και κρατήρες κατά τους μήνες του καλοκαιριού, αφήνοντας το σκούρο τους αποτύπωμα στην γη του Άρη και σχηματίζοντας «κηλίδες» διαμέτρου εκατοντάδων μέτρων.

 

Σύμφωνα με εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρους σημάδια αυτά αλλάζουν αλλάζουν με την πάροδο των εποχών, πράγμα που εξηγεί και τη θεωρία περί ροής.

Οι επιστήμονες της NASA δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν από που πηγάζει αυτό το νερό, εκτιμούν ωστόσο ότι θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο παγωμένο υπόστρωμα του εδάφους, η να προκαλείται από διεργασίες στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη.

«Υπάρχει τρεχούμενο νερό στην επιφάνεια του Άρη», δήλωσε στον Guardian ο Michael Meyer, επικεφαλής της έρευνας του Κόκκινου Πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό καθιστά τουλάχιστον δυνατό το να υπάρχει ένα περιβάλλον κατάλληλο για ανάπτυξη ζωής στον πλανήτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .