Ανακάλυψη της NASA: Στον Άρη υπάρχει νερό

28 Σεπτεμβρίου, 2015 22:02 Επιμέλεια: /

Χωρίς τίτλο

Πλανήτη, που μπορεί να αλλάξει τον ρου της επιστημονικής ιστορίας ανακοίνωσε σήμερα η NASA.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν το διάστημα, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι στον Άρη ρέει αλμυρό νερό, γεγονός που αφήνει την πόρτα του ενδεχόμενου ύπαρξης ή ανάπτυξης κάποιας μορφής ζωής ανοιχτό
Το «μυστικό» της NASA αποκαλύφθηκε σε μία συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγελθεί και η παγκόσμια κοινότητα περίμενε με κομμένη την ανάσα… Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι ευρευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού.

 

Μπορεί να ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως στον Άρη υπήρχαν ενδείξεις ότι υπάρχει πάγος, ωστόσο οι ειδικοί τώρα εντόπισαν το τρεχούμενο νερό, το οποίο στεγνώνει το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Οι χείμαροι νερού εντοπίστηκαν να τρέχουν σε φαράγγια και κρατήρες κατά τους μήνες του καλοκαιριού, αφήνοντας το σκούρο τους αποτύπωμα στην γη του Άρη και σχηματίζοντας «κηλίδες» διαμέτρου εκατοντάδων μέτρων.

 

Σύμφωνα με εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρους σημάδια αυτά αλλάζουν αλλάζουν με την πάροδο των εποχών, πράγμα που εξηγεί και τη θεωρία περί ροής.

Οι επιστήμονες της NASA δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν από που πηγάζει αυτό το νερό, εκτιμούν ωστόσο ότι θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο παγωμένο υπόστρωμα του εδάφους, η να προκαλείται από διεργασίες στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη.

«Υπάρχει τρεχούμενο νερό στην επιφάνεια του Άρη», δήλωσε στον Guardian ο Michael Meyer, επικεφαλής της έρευνας του Κόκκινου Πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό καθιστά τουλάχιστον δυνατό το να υπάρχει ένα περιβάλλον κατάλληλο για ανάπτυξη ζωής στον πλανήτη.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.