Αναγνώστης – Σπατάλη και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

admin
admin
23 Μαΐου 2016, 18:31

Αναμφισβήτητα η κατάσταση στη χώρα από οικονομικής πλευράς και όχι μόνο είναι τραγική. Πολύ πριν από την κρίση διαλαλείται υποκριτικά από τους κυβερνώντες, ως μία θετική παράμετρος, ότι πρέπει να περικοπούν οι σπατάλες. Αυτές όμως οι σκασμένες εξαιτίας πολιτικής, κομματικής και διοικητικής ανευθυνότητας αντί να λιγοστεύουν πάντα αυγαταίνουν.

Μέχρι και οι τροϊκανοί έφθασαν να μας το επισημαίνουν αλλά εμείς στου «κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»! Θαυμάστε τη διαχρονικής αξίας δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-5-2016: «…Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και τα έσοδα και όχι να μειωθούν οι δαπάνες…»! Και όμως η επιστημονικού επιπέδου προπαγάνδα των Συριζαίων βεβαιώνει ότι οι τροϊκανοί προκρίνουν φόρους και έσοδα. Λένε ψέματα; Αλλά και αν δεν έχουν αυτήν την αυταπόδεικτη αίσθηση, στα σίγουρα αυτό πλέον δε λέγεται αυταπάτη αλλά φρεναπάτη.

Δυστυχώς και τούτοι δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο από την αμαρτωλή τους σχέση με τις κρατικές σπατάλες, γιατί  πρέπει ο καρανικισμός να απλώσει πλοκάμια ψηφοφόρα.

Όλα τα παραπάνω είναι χιλιοτραγουδισμένα και προφανώς «δεν κομίζουμε γλαύκας ες Αθήνας». Απλώς πετάμε ένα βοτσαλάκι στη λίμνη της τοπικής κυβερνητικής αφασίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που στοιχίζεται ασύστολα με τον κυβερνητικό λαϊκισμό, όταν η οικονομική κατάσταση έχει φθάσει στο σημείο να περικόπτονται συντάξεις υπερηλίκων απομάχων της ζωής από τα 368 ευρώ στα 358 ευρώ, για να αναταχθεί η οικονομία της χώρας!

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων και όχι μόνο εθελοτυφλούν ή ζουν σε μια εικονική οικονομική πραγματικότητα, όταν νομίζουν ότι δε συμβάλλουν με τις σπατάλες τους στην καταλήστευση και εξαθλίωση του απόμαχου γέροντα, στην περικοπή κοινωνικών προγραμμάτων, στην περικοπή μισθών και συντάξεων.

Και για του λόγου του αληθές έχει την εντιμότητα και τη στοιχειώδη ανάληψη ευθύνης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, για να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα; Υποβάλλουμε τα ερωτήματα όχι ως ιεροεξεταστής αλλά με την ιδιότητα του πολίτη, διότι «το υψηλότερο αξίωμα σε μια Δημοκρατία είναι η ιδιότητα του πολίτη» και μάλιστα αυτού που σήμερα φορολογείται αγρίως.

Από τα είκοσι γυμνάσια που λειτουργούν στο νομό Τρικάλων πόσα θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί; Μήπως τέσσερα θα έπρεπε να έχουν συνενωθεί ανά δύο, αφού στεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα; Μήπως τουλάχιστον άλλα  τρία γυμνάσια θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί, διότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης;

Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί γυμνάσιο με 4-5 μαθητές; Μήπως θα ήταν επωφελές για  τους συγκεκριμένους μαθητές και για την περιστολή της σπατάλης να μεταφέρονται στην Καλαμπάκα με απαστράπτον πολυτελέστατο ταξί, του οποίου ο οδηγός θα φέρει λιβρέα και λευκά γάντια;

Χρειάζονται και τα οκτώ γενικά λύκεια που λειτουργούν στην πόλη των Τρικάλων; Μήπως τουλάχιστον ένα θα έπρεπε να έχει καταργηθεί; Οι κατευθύνσεις λειτουργούν με επαρκή αριθμό μαθητών; Και αν όχι , γιατί δεν εφαρμόζεται η κείμενη σχολική νομοθεσία;

Το νοικοκύρεμα στα παραπάνω συνεπάγεται εξοικονόμηση πόρων και επωφελή διαχείριση του διδακτικού προσωπικού, τη στιγμή που ελλείψει πόρων δε γίνονται διορισμοί αναγκαίου διδακτικού προσωπικού και μακελεύονται οι ήδη συντάξεις πείνας.

Μα είναι δυνατό να γίνονται σπατάλες στην εκπαίδευση; Γίνονται και παραγίνονται, διότι ο λαϊκισμός είναι προσοδοφόρος για το χειροκρότημα, την εξαγορά ψήφων, την αναρρίχηση σε εξουσιαστικούς θώκους και τη νομή της εξουσίας.

Αν διαθέτει «αρετήν και τόλμην» η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, ας δημοσιεύσει τους αναλυτικούς πίνακες που καταδεικνύουν τον ακριβή αριθμό μαθητών και τμημάτων στα γυμνάσια και λύκεια. Αν αφρόνως αρνηθεί, τονίζουμε ότι, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μιτεράν, «τα στοιχεία είναι ξεροκέφαλα» και δεν μπορείς να τα αποσιωπήσεις ή και το χειρότερο να τα αποκρύψεις.

 

του εκπαιδευτικού Θανάση Νάστα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .