Ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών πληρωμής του προγράμματος δάσωσης γεωργικών γαιών

27 Απριλίου, 2017 15:11 Επιμέλεια: /

dritseli o.o_DCE

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Σταυρός Αραχωβίτης, σε σχέση με τη διαδικασία εξόφλησης των αγροτών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “δάσωσης αγροτικών γαιών”. Το πρόγραμμα αυτό παρείχε κίνητρα για την ενίσχυση των δασικών πόρων και του οικολογικού αποθέματος, σε συνδυασμό με την διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της εκτατικής γεωργίας και της δασοπονίας. Εντούτοις, η εκταμίευση των ποσών που προβλέπονταν από το πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί και στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό ως προς το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δικαιούχων.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών πληρωμής του προγράμματος δάσωσης γεωργικών γαιών.

 

Αθήνα, 26 Απριλίου 2017

 

Το πρόγραμμα δάσωσης γεωργικών γαιών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020 έχει ως στόχο τη δημιουργία γεωργοδασοκομικών συστημάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των δασικών πόρων και του οικολογικού αποθέματος, σε συνδυασμό με την διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της εκτατικής γεωργίας και δασοπονίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, δίδεται οι δυνατότητα σε κατόχους γεωργικής γης να συμβάλλουν στην αύξηση του δασικού αποθέματος και στην ανανέωση δενδρωδών καλλιεργειών, με παράλληλη οικονομική στήριξή τους από την ενδεχόμενη απώλεια γεωργικού εισοδήματος. Σε συνέχεια της απάντησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (υπ. αριθμ. 1019/29.11.2016) σε ερώτηση για το ίδιο ζήτημα, προκύπτει ότι για τους δικαιούχους που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο μέτρο το 2015, η διαδικασία των πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016. Εντούτοις, σε κάποιες περιοχές συνεχίζουν να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις του προγράμματος.

 

Επειδή η προώθηση προγραμμάτων επέκτασης της οικολογικής γεωργίας και δασοπονίας μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των φυσικών πόρων και στη δίκαιη ανάπτυξη.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

 

Πως εξελίσσεται η διαδικασία πληρωμών των δικαιούχων του προγράμματος δάσωσης γεωργικών γαιών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020;

 

Οι ερώτωντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

Αραχωβίτης Σταύρος

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.