Αναφορά Δημάρχου για την μονιμοποίηση της Μητρόπολης – Εκδήλωση και ευχαριστήριες επιστολές

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Οκτωβρίου 2015, 20:56

Με τα ευχάριστες εξελίξεις που προέκυψαν για την Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ από την πρόσφατη απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος βάση της οποίας ο χαραχτήρας της αλλάζει  και από προσωποπαγής γίνεται μόνιμη , πραγματοποιείται  η συνεδρία  του Δημοτικού Συμβουλίου  με 35  εγγεγραμμένα προς συζήτηση θέματα στην ημερήσια διάταξη .

Αναφορά Δημάρχου για την μονιμοποίηση της Μητρόπολης

Στην έναρξη της Συνεδρίας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η συνεδρία αυτή του δ.σ είναι ιστορική καθώς η Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ έγινε μίνιμη όπως ήταν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας . Ο κ Σινάνης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για την κατανόηση των θέσεων της τοπικής κοινωνίας . Επίσης  ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ για την συμπαράσταση και τη στήριξη της υπόθεσης και όλων όσων συνέβαλαν στο να γίνει η Μητρόπολη μόνιμη .

Τέλος ο κ. Σινάνης ανέγνωσε τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ όπου , ως γνωστόν , είχε αποφασισθεί να εξουσιοδοτήσει να  ληφθούν πρωτοβουλίες  για την διεκδίκηση του αιτήματος , αναφέροντας το σκεπτικό που είχε τεθεί και που τεκμηρίωνε το δίκιο του αιτήματος , μιλώντας για επικαιρότητα που δικαιώνεται από την απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου εξέφρασε την απορία του που ο δήμαρχος επικέντρωσε την πανηγυρική του αναφορά στην απόφαση της ιεραρχίας αναφορικά με την μονιμοποίηση της Μητρόπολης  χωρίς να αναφέρει τι έχε προηγηθεί από όλες τις δημοτικές αρχές υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση της ιεραρχίας είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών  όλων των δημοτικών αρχών , επιτροπών , φορέων και απλών πολιτών που συνέβαλαν στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας .

«Δεν είναι η ώρα να μοιράσουμε τα λάφυρα αλλά να αξιοποιήσουμε αυτήν την ιστορικής σημασίας απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ..¨, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαπούλιος .

Τέλος ο δήμαρχος  ζήτησε από το δ.σ να  τον εξουσιοδοτήσει να σταλούν ευχαριστήριες επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και στον Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ &   ΜΕΤΕΩΡΩΝ , κάτι που έγινε , όπως και να εξουσιοδοτηθεί για να οργανωθεί μια εκδήλωση για την προσφορά του κ.κ. Σεραφείμ . Τέλος ο κ. Μπουφίδης  ζήτησε να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή επί της εκλογής του Μητροπολίτη ΤΡΙΚΚΗΣ & ΣΤΑΓΩΝ κ.κ. Χρυσόστομο , πρόταση που έγινε αποδεκτή από  το σώμα .

 

 

  • ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΟΣ

    1) Να στείλετε επιστολή στον άγιο πρώην Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο. γιατί αν δεν παραιρούνταν δεν θα γινόταν μόνιμη η Σταγών και Μετεώρων.

    2) Μπράβο στον κ. Μπουφίδη γιατί σκέφτηκε να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή στον νέο μας Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο.

    3) Θα υπάρξει και άλλη τοπική παραίτηση Μητροπολίτη στη Θεσσαλία, όπου έχει δρομολογηθεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε πάλι εκλογές.

    Καλή υπομονή να έχετε………………………….

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .