Αλληλοσεβασμός

2 Σεπτεμβρίου, 2015 08:02 Επιμέλεια: /

kakoysios + dimarxos_DCE

Δεν ξέρω τί ενόχλησε τον Δήμαρχο ώστε  να  ζητήσει  από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Αύρας  Χρ. Κακούσιο   , που μαζί με πρώην προέδρους  του χωριού του  τον επισκέφθηκαν  στο γραφείο του  , να εξέλθει εκτός αυτού   , αλλά  ακόμα και να κάτι  τον ενόχλησε , μπορούσε να το  ξεπεράσει  με  ηρεμία ,  διάλογο και με επιχειρήματα  . Άλλωστε  ο ασκών εξουσία δεν θα πρέπει να ξεχνά  αυτό που ο αρχαίος τραγικός  Αγάθων  γράφει  για τον άρχοντα : «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει» !!!

Τώρα ,  σε ότι αφορά  την  Αύρα , συμβαίνει  κάτι  παράξενο : ότι ήταν μια κοινωνία  εν ομονοία  και ομοψυχία  που , δυστυχώς ,  χάρην πολιτικών σκοπιμοτήτων , διαλύθηκε ,  κάτι που ο δήμαρχος  οφείλει να  αποκαταστήσει  ακριβώς γιατί αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος της πολιτικής και της Δημοκρατίας .

Όπως ο δήμαρχος είναι θεσμός και  οφείλουμε να σεβόμαστε, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που τον υπηρετεί  , έτσι και ο πρόεδρος της κοινότητας είναι θεσμός και οφείλουμε  εξ’  ίσου να  τον σεβόμαστε ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή όχι  το πρόσωπο . Αλληλοσεβασμός λοιπόν γιατί αλλέως η δημοκρατία  και οι θεσμοί της δοκιμάζονται  !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.