Άλλοι συγχαίρουν και άλλοι χλευάζουν και απειλούν

admin
admin
26 Μαρτίου 2020, 07:53

Σε κάποια από τα σχόλιά  μας των προηγούμενων ημερών σχολιάζοντας τα του Covind-19 , τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε σε προσωπικό επίπεδο ώστε να προφυλαχθούμε από πιθανή μόλυνση του ιού , αλλά και ποια μέτρα πρέπει να πάρουν κράτος και Δήμοι , γράφαμε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης δράσεων που θα απαλλάσσουν από την φυσική παρουσία τόσο των πολιτών , όσο και των μελών των θεσμικών οργάνων του Δήμου (συνεδρίαση Δ.Σ, Οικονομικής Επιτροπής , Επιτροπή  ποιότητας ζωής , διοικήσεων νομικών προσώπων του Δήμου -ΔΕΥΑΜ ) , τα οποία ανεξαρτήτως του κορονοϊού , πρέπει να λειτουργούν .

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίναμε την ανάγκη ο δήμος μας  να αξιοποιήσει την τεχνολογία και να αναπτύξει σύστημα τηλεδιάσκεψης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , όπως σιγά – σιγά κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας . Μάλιστα επισημαίναμε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για το σύστημα τηλεϊατρικής αλλά και του Δήμου Τρικκαίων με ανάλογες δράσεις .

Αυτή η επισήμανσή μας στάθηκε αφορμή για μια πρωτοφανή επίθεση και χλευασμό από συνεργάτη του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων η οποία βέβαια έχει άλλα κίνητρα και άλλες στοχεύσεις αλλά η σιωπή του Δημάρχου αποκαλύπτει ότι  όχι μόνο τα υιοθετεί αλλά και τα υποθάλπει.

Διαβάζω χθες ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας συνεχάρη τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το σύστημα τηλεϊατρικής  που παρέχεται δωρεάν στους πολίτες της Θεσσαλίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να γίνει πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Σημειώστε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια που εφαρμόζει από τις 16 Μαρτίου τηλεϊατρική κατά του κορωνοϊού χάρη στην εθελοντική συμμετοχή δεκάδων γιατρών  και  την  υποστήριξη των 4 Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας. Με  επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, μετά τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής, ο κ. Αγοραστός  υπογραμμίζει την ανάγκη η τηλεϊατρική να ενταχθεί στο σύστημα του ΕΟΠΠΥ, ώστε η τηλεσυνεδρία, η  διαδικτυακή επίσκεψη στο γιατρό, να θεωρείται επίσκεψη στο ιατρείο με τα ίδια προνόμια κάλυψης. Για να λάβει άμεσα απάντηση ότι ο Πρωθυπουργός τον συγχαίρει για την πρωτοβουλία του.

Εμείς βέβαια δεν απαιτούμε  ο Δήμος Μετεώρων να περάσει από τη μία μέρα στην άλλη από την παραδοσιακή λειτουργία του Δήμου στην εποχή της τεχνολογίας . Ωστόσο υποστηρίζουμε ότι αποτελεί υποχρέωση των Δημοτικών  αρχών να  περάσει στην σύγχρονη εποχή της τεχνολογικής επανάστασης .

Μόλις προχθές και πάντως αφού δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης δια του Υπουργού Εσωτερικών για την χορήγηση 24 εκ. ευρώ σε 89 νησιώτικους και ορεινούς Δήμους της χώρας,  με τον Δήμο ΜΕΤΕΩΡΩΝ να έχει λαμβάνειν 399 χιλ. Ευρώ , και αφού ο Δήμαρχος  λίαν πρωίας Τετάρτης αναχωρήσει για Αθήνα , προφανώς ή για να δείξει ότι πέτυχε το ακατόρθωτο ,ή για προσωπικούς του λόγους ,  ρωτάω:  κ. Δήμαρχε θα αξιοποιήσετε ένα μέρος αυτών των χρημάτων για να αναπτύξετε σύστημα τηλεδιασκέψεων  και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου ή θα συνεχίσετε να επισκέπτεσθε εσείς και οι συνεργάτες σας Αντιδήμαρχοι , σε εποχή απαγόρευσης της κυκλοφορίας , τα χωρία  λες και οι Πρόεδροι δεν μπορούν να σας μεταφέρουν τα προβλήματα από τηλεφώνου ;

Επειδή ο ίδιος ο Δήμαρχος , μιλώντας στο Ρ/«ΣΤΑΓΩΝ» , είπε ότι ένα ποσό από αυτά τα χρήματα είναι και για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω κορονοϊού , μήπως μπορεί να μας πει πόσα και που θα διαθέσει; Αν θα προχωρήσει στην εφαρμογή συστήματος τηλεδιασκέψεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;  Αναμένουμε , όχι εμείς προσωπικά αλλά οι δημότες !!

Γρηγόρης Καλύβας

 

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .