Αλλάζουν όλα σε 25 ημέρες στις μισθώσεις AirBnB

admin
admin
5 Δεκεμβρίου 2017, 12:44

Με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και ελέγχους κλιμακίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Οικονομικής Αστυνομίας και του υπουργείου Τουρισμού θα σκανάρει το Δημόσιο όσους από την 1η Ιανουαρίου 2018 προχωρούν σε βραχυχρόνια μίσθωση διαμερισμάτων, μονοκατοικιών ή ακόμα και δωματίων μέσω των ιντερνετικών πλατφορμών διαμοιρασμού (AirBnB).

Εκείνοι που δεν πειθαρχήσουν με το νόμο και δεν εγγραφούν στο μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής της ΑΑΔΕ, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 5.000 ευρώ, το οποίο θα διπλασιαστεί σε 10.000 ευρώ αν διαπραχθεί η ίδια παράβαση σε ένα χρόνο.

Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής προβλέπει πως κατά την εγγραφή στο μητρώο θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία του διαχειριστή, των δικαιούχων εισοδήματος από την ενοικίαση και τα στοιχεία του ακινήτου.

Αν δεν γίνει εγγραφή στο μητρώο, αν δεν έχει γίνει εμφανής αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο μητρώο ή του αριθμού του ειδικού σήματος λειτουργίας στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής θα επιβάλλεται πρόστιμο στους διαχειριστές

Συμφώνα με την εγκύκλιο, τα όργανα της φορολογικής διοίκησης δύνανται να εντοπίζουν τους διαχειριστές που δεν έχουν τηρήσει τις προϋποθέσεις του νομου, μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από ίδιες ή τρίτες πηγές, με κάθε πρόσφορο μέσο, ή και με μικτά συνεργεία ελέγχου που μπορεί να αποτελούνται από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Τουρισμού, ενώ επιπλέον μπορεί να ζητείται η συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Από τη διαπίστωση της παράβασης ο διαχειριστής θα υποχρεούται εντός 15 ημερολογιακών ημερών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσης.

Ειδικά για φέτος τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb θα δηλωθούν διακριτά και συγκεντρωτικά στα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ενώ η φορολόγηση των εισοδημάτων θα γίνει ανάλογα με το ύψος τους με συντελεστές που θα κυμαίνονται από 15% έως 45%.

insider.gr

  • Asynartitos Synartitis

    Άντε μπράβο… Να συμμαζευτούν κι επιτέλους να πληρώσουν κι όσοι «προσφέρουν» φιλοξενία στα μαύρα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .