Αλλάζει η φωταγώγηση των Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
23 Ιανουαρίου 2017, 11:17

Ο φωτισμός των ακατοίκητων Μετεωρίτικων βράχων που αγκαλιάζουν την πόλη της Καλαμπάκας κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Ηλία Καχριμανίδη και ήταν ένα έργο που άλλαξε την νυχτερινή εικόνα της περιοχής. Ήταν ένα έργο που  έγινε με μεγάλο κόπο και χρήματα αφού έπρεπε να δικτυωθεί μια δύσβατη περιοχή κάτω από τους βράχους.

Πέρασαν όμως περίπου 20 χρόνια και το δίκτυο φωτισμού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και στα καλώδια αλλά και στα φωτιστικά. Η αντικατάσταση αυτών πέραν του ότι είναι δαπανηρή , είναι και πεπαλαιωμένη αφού στα χρόνια αυτά η τεχνολογία έχει τραβήξει μπροστά.

Εξήγγειλε αναπαλαίωση

Τώρα ο φωτισμός βρίσκεται σε μια κατάσταση που λειτουργούν λίγοι προβολείς ( και αυτοί ελλειμματικά )  , με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να μην είναι το καλύτερο.

Βλέποντας αυτήν την κατάσταση και την ανάγκη να φωτιστούν και πάλι οι βράχοι , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης μεταφέρει από την στήλη μας την είδησης ότι αποφάσισε να αλλάξει παντελώς τον φωτισμό. Και ενώ στην αρχή η άποψη ήταν να αντικατασταθούν κάποιοι προβολής με νέας τεχνολογίας led , που και η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη και η κατανάλωση μικρότερη τα σχέδια άλλαξαν. Ο Δήμαρχος αποφάσισε να γίνει από  την αρχή και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση αλλά και η φωταγώγηση με νέους προβολείς που θα ομορφύνουν το τοπίο. Μάλιστα αυτήν την φορά η φωταγώγηση θα επεκταθεί και στο γειτονικό Καστράκι όπου οι Μετεωρίτικοι βράχοι τυλίγουν το χωριό και θα προσδώσουν ένα μοναδικό θέαμα.

Όλα αυτά με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα και πάντα με σεβασμό στο Μετεωρίτικο τοπίο και τους Οικιστές του.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .