Αλειτούργητο !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Δεκεμβρίου 2014, 08:11

Αλειτούργητο για ακόμη μια χρονιά έμεινε το σπηλαιώδες μονύδριο Αγίου Νικολάου Γάβρου  που ως γνωστόν βρίσκεται στο κοίλωμα  βράχου της  γνωστής συστάδας  που αποτελούν προέκταση της αντίστοιχης των Μετεώρων  και το οποίο οι Γαβροβίτες  πασχίζουν να αναστυλώσουν  και να το καταστήσουν λειτουργικό .

Βέβαια υπήρξαν κάποιοι που πήγαν και άναψαν κερί , αλλά  η σκέψη τους βρίσκεται στην μελέτη που συνέταξε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Τρικάλων και αναμένεται να περάσει προς έγκριση τόσο από την περιφέρεια , όσο και από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού .

Η  χαρμολύπη είναι το συναίσθημα που  περιγράφει την  κατάσταση  της ομάδας  πρωτοβουλίας για την αναστύλωση του  μονυδρίου  καθώς από τη μία αυτό δεν λειτουργήθηκε και από την άλλη η μελέτη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο χάρη του ενδιαφέροντος που επέδειξε η διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κρυσταλλία Μαντζανά , τη συνδρομή του Μητροπολίτη   κ.κ.Σεραφείμ , της  αγιομετεωρίτικης  μοναστικής  κοινότητας  ,  του συντάκτη Χρ. Πύργου και πολλών άλλων ακόμα που στηρίζουν την πρωτοβουλία .

Αγαπητοί μου , είθε του χρόνου να ξεκινήσει το  αναστηλωτικό έργο και να λειτουργηθούμε όλοι  εκεί !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .