Ακόμη ένας παράνομος σκουπιδότοπος μεταξύ Θεόπετρας και Αύρας δίπλα από το ποτάμι

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
26 Ιανουαρίου 2016, 08:27

Είχαμε αναφερθεί πριν λίγους μήνες σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο που λειτουργεί παράνομα στους Αγίους Θεοδώρους  Καλαμπάκας , και θεωρούσαμε ότι πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκουπίδια είναι αναμφίβολα αναγκαίο κακό για τις σύγχρονες – βιομηχανικές κοινωνίες οι οποίες παράγουν εκατομμύρια κυβικά καθημερινώς και η μη ορθολογική διαχείρισή τους δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στο περιβάλλον και στην δημόσια υγεία .
Υπάρχουν όμως κανόνες διαχείρισης των απορριμμάτων και δεν επιτρέπεται το κάθε χωριό ή ο κάθε πολίτης να λειτουργεί την δική του χωματερή.
Παρόλο που ο Δήμος Καλαμπάκας έχει κατά καιρούς κάνει εκκλήσεις για την μη ρήψη απορριμμάτων σε διάφορα σημεία ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους.
Αυτό συμβαίνει ( εκτός τους Αγίους Θεοδώρους ) και σε μια ακόμη κοντινή περιοχή  του Δήμου Καλαμπάκας αφού κάποιοι , στον δρόμο που συνδέει την Θεόπετρα με την Αύρα ( στο ύψος του Σπηλαίου),  έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν λειτουργούν έναν παράνομο σκουπιδότοπο.
Εκεί λοιπόν μπορεί κανείς να βρει πολλά πράγματα  αρκεί να ψάξει στα υλικά που κατά καιρούς κάποιοι εναποθέτουν , χωρίς να νοιάζονται για την υγεία και το περιβάλλον.
Ίσως τελικά να μην φταίει πάντα κάποιος αρμόδιος αλλά εμείς οι ίδιοι αφού με τέτοιες συμπεριφορές δείχνουμε πραγματικά ποιοι είμαστε.
Και τίθενται για ακόμη μια φορά κάποια  ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και σε αυτούς που πετάνε σκουπίδια στην περιοχή:
-Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας για την συγκεκριμένη χωματερή ;
-Έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας και αν έχει επιληφθεί του θέματος;
-Υπάρχουν στοιχεία για το ποιοι είναι αυτοί που ρυπαίνουν τον χώρο και καταστρέφουν το περιβάλλον;
-Γνωρίζουν οι παρανομούντες ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές;
-Γνωρίζουν οι παρανομούντες ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παράνομες χωματερές και αναγκάζεται να πληρώσει η Χώρα μας είναι τεράστια και εν τέλει τα επιβαρυνόμαστε όλοι μας;
Θεωρούμε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να καθαρίσει και αυτόν τον χώρο από την τόση βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί και επιτέλους κάποιοι που αντιλαμβάνονται φαινόμενα ρύπανσης του περιβάλλοντος να καταγγέλλουν τους παρανομούντες στις αρμόδιες αρχές. Γιατί αυτό δεν είναι ¨ρουφιανιά¨ αλλά πράξη προστασίας στον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

xomateri paranomi (5) xomateri paranomi (3) xomateri paranomi (6) xomateri paranomi (2) xomateri paranomi (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .