Ακόμη ένα βραβείο για τον Δήμο Τρικκαίων

25 Οκτωβρίου, 2016 17:33 Επιμέλεια: /

untitled

Ακόμη ένα βραβείο για τον Δήμο Τρικκαίων! Αυτή τη φορά, στον τομέα του Πολιτισμού, με αφορμή και αιτία την «Ανάδειξη πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης των Τρικάλων».
Το βραβείο είναι Ασημένιο (Silver), δόθηκε στην ενότητα «Πολιτισμός» της κατηγορίας «Κατοικήσιμες Πόλεις», κατά την ετήσια απονομή βραβείων Best City Awards 2016 από τη Boussias Communications. Η συγκεκριμένη διοργάνωση καθίσταται θεσμός για την Αυτοδιοίκηση, την καινοτομία, τις σύγχρονες οπτικές και δράσεις στις πόλεις, καθώς επιβραβεύονται καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Φέτος η κριτική επιτροπή βράβευσε τον Δήμο Τρικκαίων για την «Επανάχρηση του Μύλου Ματσόπουλου και των Παλιών Φυλακών της πόλης».
Για δύο, δηλαδή, τεράστιας σημασίας για τον πολιτισμό ολόκληρης τη χώρας έργα. Διότι, στον μεν Μύλο Ματσόπουλου αναδημιουργήθηκε ο αλευρόμυλος που λειτουργούσε από τον 19ο αιώνα, σε πλήρη λειτουργία και με πολιτιστικές παρεμβάσεις. Στις δε παλιές φυλακές, αναδείχθηκε ένα χαμάμ της οθωμανικής εποχής και ταυτοχρόνως θα λειτουργήσει σύντομα το Μουσείο Τσιτσάνη, χωρίς να παρακάμπτεται η ιστορία των ίδιων των φυλακών. Τα Τρίκαλα, έτσι, γίνονται κέντρο πολιτιστικής δημιουργίας και ιστορικής ξενάγησης σε μνημεία, χώρους, μνήμη.
Ο Δήμος Τρικκαίων, με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, ολοκληρώνει την παρουσίαση των σημαντικών αυτών μνημείων. Σύντομα θα είναι ανοιχτά για όλους τους επισκέπτες και τους τρικαλινούς, ως ένα τμήμα πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της Ελλάδας.
Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα εθελοντισμού, κ. Μιχάλης Λάππας. Κατά την παραλαβή τόνισε, ότι, οι ευχαριστίες οφείλονται, τόσο στην κριτική επιτροπή, που αναγνώρισε την τεράστια δουλειά που γίνεται στον τομέα του πολιτισμού στα Τρίκαλα, όσο και τη συνδρομή όλων, όσοι εργάστηκαν για τα συγκεκριμένα έργα. Μετέφερε, δε, τονχ αριετισμό του κ. Παπαστεργίου, για ενίσχυση των δράσεων σε θέματα πολιτισμού, και στον Μύλο Ματσόπουλου – ανεξαρτήτως του περίφημου «Μύλου των Ξωτικών» – και στο Μουσείο Τσιτσάνη.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.