Αγορά κρέατος στην Καλαμπάκα – Καλά και φτηνά για τους καταναλωτές αλλά δύσκολα για τους παραγωγούς

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Απριλίου 2016, 17:54

Πολύ καλά , από άποψη ποιότητας , αλλά και από τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην τοπική αγορά , είναι τα ντόπια αμνοερίφια , δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Χασίων Λευτέρης Τσιάρας μιλώντας στην στήλη μας  καλώντας του καταναλωτές να προτιμήσουν την τοπική αγορά .

Ο κ. Τσιάρας τόνισε πως οι τιμές φέτος θα κινηθούν  στα 7,30-8,00 ευρώ για το αρνάκι και στα 8,00-8,30 ευρώ για το κατσικάκι.

Παρ’  όλα αυτά όπως τόνισε , οι καταναλωτές είναι πλέον κουμπωμένοι και δεν μπορούν να αγοράσουν ότι επιθυμούν. Αυτό λόγω της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν από την κατάσταση της χώρας μας ( μεγάλη φορολογία , ανεργία κ.λ.π.).

Είναι ενδεικτικό  είπε ο Πρόεδρος το γεγονός ότι αν πέρυσι ένα κρεοπωλείο της Καλαμπάκας πωλούσε 100 αρνιά ολόκληρα , φέτος θα πουλήσει τα μισά . έχουν αυξηθεί πλέον και οι καταναλωτές που αγοράζουν πλέον κομμάτια και όχι ολόκληρα ζώα.

Τα αμνοερίφια που θα διατεθούν για την αγορά της Καλαμπάκας και της περιοχής θα είναι περίπου 3.000 και όλα πρώτης ποιότητας και ντόπιας παραγωγής.

Ανέφερε ακόμη ότι τα τοπικά κρεοπωλεία πλήττονται πάρα πολύ από τις χαμηλές τιμές που πουλούν οι μεγάλες αλυσίδες super market που φτάνουν να διαθέτουν αμνοερίφια στην τιμή που πουλούν οι παραγωγοί. Χάνουν από το κρέας είπε , αλλά κερδίζουν από τα υπόλοιπα προϊόντα που διαθέτουν.

Οι παραγωγοί φέτος επλήγησαν και από το γεγονός ότι το Πάσχα γιορτάζεται αργά ημερολογιακά και τα ζώα πρέπει να τραφούν μεγαλύτερο διάστημα. Έτσι οι Κτηνοτρόφοι έχασαν πολλά χρήματα από την πώληση γάλακτος που θα μπορούσαν να κάνουν.

Η μη λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας , πλήττει ανεπανόρθωτα Κτηνοτρόφους και κρεοπώλες αφού ανεβάζει τα έξοδα σφαγής. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις προς άλλα Σφαγεία είναι μεγάλες , όπως και ο χρόνος που χάνεται.

Πάντως έστω και έτσι το Μεγάλο Σάββατο που είναι και η κορύφωση των αγορών για τους Καλαμπακιώτες , οι Επαγγελματίες ελπίζουν να βγάλουν έστω λίγες υποχρεώσεις της χρονιάς.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .