Αγώνας των Καστρακινών για την μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου του χωριού – Πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Φεβρουαρίου 2016, 17:59

Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι στο Καστράκι , για το πρόβλημα που αφορά στην υποβάθμιση και αργότερα στο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου.

Η Συνέλευση δεν αφορούσε μόνο τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στο Σχολείο αλλά όλους τους κατοίκους.

Και όπως απεδείχθη εκ της προσέλευσης , όντως είναι ένα θέμα που αφορά και ¨καίει ¨ τους Καστρακινούς που ενδιαφέρονται για το χωριό τους.

Μεταξύ των παρευρεθέντων η Βουλευτής του Νομού κα Παναγιώτα Δριτσέλη , η Αντιδήμαρχος κα Μπαντέκα , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Κεραμίδας και Χαρτοπούλου , ο Πρόεδρος του χωριού κος Περικλής Γιάννης και οι Τοπικοί Σίμβουλοι.

Ο κος Γιάννης  ( Πρόεδρος ) άνοιξε την συζήτηση λέγοντας πως είναι κοντά στους κατοίκους και θεωρεί αδιανόητο την υποβάθμιση του Σχολείου από 4θέσιο σε 3θέσιο και εμμέσως το κλείσιμο.

Ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων κος Πατουλιώτης ζήτησε να συνδράμουν όλοι για να μείνει το Σχολείο ως έχει και αν είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί.

Δριμύ κατηγορώ του Διευθυντή του Σχολείου κατά του πρώην Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κου Καφανέλη

Στον πρώην Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κο Καφανέλη επέρριψε την ευθύνη της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου , ο νυν Διευθυντής κος Μέμηλας Κώστας μεταφέροντας στην  συγκέντρωση και διαλόγους που είχε μαζί του. Ο κος Μέμηλας εκμυστηρεύτηκε ότι ο ο κος Καφανέλης ήθελε να κλείσει το Σχολείο Καστρακίου και του το είχε πει κατάμουτρα μπροστά στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι λόγοι που θέλουν να υποβαθμίσουν το Σχολείο είπε , είναι απλοί και δόλιοι αφού πριν 3 χρόνια λειτουργούσε ως 6θέσιο , υποβαθμίστηκε σε 4θέσιο και τώρα πάει να γίνει 3θέσιο που σημαίνει ότι ο κάθε γονιός μπορεί να πηγαίνει το παιδί του σε οποιοδήποτε Σχολείο επιθυμεί.

Ζήτησε από όλους τους συγκεντρωμένους να κάνουν μια βόλτα στις εγκαταστάσεις του Σχολείου για να δουν από κοντά ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα διδακτήρια του Νομού. Είπε ότι οι μετεγγραφές που έγιναν σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμπάκας ήταν παράνομες και κάποιοι καταπάτησαν τον Νόμο.

Ο κος Πλακιάς Δημήτρης ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να μην γίνει το Σχολείο 3θέσιο και αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρχει φιλότιμο από τους Κατοίκους για να σταματήσουν να εγγράφουν τα παιδιά τους σε Δημοτικά της Καλαμπάκας.

Τον λόγο πήρε η κα Μπαντέκα , Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας η οποία ανέφερε ότι από την τοποθέτηση του Διευθυντή ακούστηκε ένα κατηγορώ κατά του κου Καφανέλη και δεν ακούστηκε η ουσία.

Φταίμε οι γονείς είπε , που παίρνουμε τα παιδιά μας από το Καστράκι σε άλλα Σχολεία , και αν δεν το καταλάβουμε δεν μας σώζει τίποτα. Ανέφερε ότι υπάρχουν Νόμοι που απαγορεύουν την μετακίνηση των παιδιών αλλά υπάρχουν και ¨παράθυρα¨ στον Νόμο που δεν μπορούν να το εμποδίσουν.

Η κα Χαρτοπούλου ζήτησε να μάθει τους λόγους που μειώνονται οι θέσεις του Σχολείου και αν αυτό σχετίζεται με τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν σ’ αυτό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κεραμίδας είπε ότι υπάρχει οδηγία από την κεντρική Κυβέρνηση να μειωθεί ο αριθμός των Σχολείων για οικονομικούς λόγους και αυτό γίνεται σταδιακά για να μην υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Πρόκειται για το δόγμα ¨λιγότερο Κράτος , λιγότερα έξοδα ¨ είπε , και τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου.

Η Βουλευτής του Νομού κα Δριτσέλη θέλησε να ακούσει προτάσεις από γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Σχολείο και δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες όλων για την μη υποβάθμιση. Ζήτησε όμως από όλους να καταλάβουν ότι αν θέλουν το χωριό να μείνει ζωντανό πρέπει οι ίδιοι να το προσπαθήσουν και να μην παίρνουν τα παιδιά τους από το Δημοτικό Καστρακίου.

Πάντως υπήρχαν και φωνές από  κατοίκους που προέτρεπαν για δυναμικές κινητοποιήσεις όπως και το κλείσιμο των δρόμων του χωριού.

Τελικά  υπεγράφη από όλους ψήφισμα το οποίο αναφέρει ότι : << .. Ψήφισμα για τη μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου που έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο κλείσιμο του σχολείου. Ως υπογράφοντες συμφωνούμε να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου αλλά να αναβαθμιστεί διότι αποτελεί για το Καστράκι φάρο παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής ένταξης των παιδιών μας και του τόπου μας >>.

Το ψήφισμα να κοινοποιηθεί προς κάθε αρμόδιο που μπορεί να φρενάρει την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου.

kastraki sxoleio synelefsi (32) kastraki sxoleio synelefsi (30) kastraki sxoleio synelefsi (29) kastraki sxoleio synelefsi (28) kastraki sxoleio synelefsi (27) kastraki sxoleio synelefsi (26) kastraki sxoleio synelefsi (25) kastraki sxoleio synelefsi (24) kastraki sxoleio synelefsi (23) kastraki sxoleio synelefsi (22) kastraki sxoleio synelefsi (21) kastraki sxoleio synelefsi (20) kastraki sxoleio synelefsi (19) kastraki sxoleio synelefsi (18) kastraki sxoleio synelefsi (17) kastraki sxoleio synelefsi (16) kastraki sxoleio synelefsi (15) kastraki sxoleio synelefsi (14) kastraki sxoleio synelefsi (13)
kastraki sxoleio synelefsi (11) kastraki sxoleio synelefsi (10) kastraki sxoleio synelefsi (9) kastraki sxoleio synelefsi (8) kastraki sxoleio synelefsi (7) kastraki sxoleio synelefsi (6) kastraki sxoleio synelefsi (5) kastraki sxoleio synelefsi (4) kastraki sxoleio synelefsi (3) kastraki sxoleio synelefsi (2) kastraki sxoleio synelefsi (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .