Άγνοια του Δήμου Καλαμπάκας στα σενάρια δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ¨Ζιώγα ¨Καλαμπάκας

12 Φεβρουαρίου, 2016 13:00 Επιμέλεια: /

zioga (1)

Επανέρχονται το τελευταίο διάστημα τα σενάρια στην Καλαμπάκα και όχι μόνο , ότι σκέψεις της Κυβέρνησης είναι να ελεγχθεί η περίπτωση η έκταση του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ( 560 περίπου στρέμματα να χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Τα σενάρια αυτά ενισχύονται και από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας . «Η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες, που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε να αποφευχθεί αυτό το γεγονός» ανέφερε ο κ. Δρίτσας και χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τη δημιουργία των hot spots και των προαναχωρησιακών κέντρών. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους>> .

Το στρατόπεδο ¨Ζιώγα¨  βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βόρια της Καλαμπάκας και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες  από την γειτονική Γιουγκοσλαβία, παρά τις τότε αντιδράσεις των τοπικών Αρχών και της κοινωνίας.

Ο χώρος ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που κατά καιρούς αρνήθηκε να το παραχωρήσει στον Δήμο Καλαμπάκας.

Τότες είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με την τοποθέτηση κοντέινερ , χώρους υγιεινής , ρευματοδότηση , ύδρευση κ.λ.π.  ( είχαν διατεθεί περί τα 50 εκατομμύρια δραχμές)  , αλλά τελικά Κοσοβάροι  δεν ήλθαν και ο χώρος έμεινε έρμαιο σε πλιάτσικο και λεηλασίες όπου  σήμερα δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίσει την κατάσταση , πλην ορισμένα μισογκρεμισμένα κτίσματα.

Τότε η τοπική κοινωνία ήταν αντίθετη με την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών καθότι θεωρούσε ότι σε μια άκρως Τουριστική περιοχή , κάτω από τα Μετέωρα δεν θα ήταν σωστό να λειτουργήσει ένα τέτοιο κέντρο.

Ο Αντιδήμαρχος κος Ράντος δήλωσε δημόσια ότι μέχρι τώρα από την κεντρική εξουσία δεν υπάρχει κάτι επίσημο και  δεν έχει έλθει κανένα Κυβερνητικό στέλεχος σε επαφή με τον Δήμο Καλαμπάκας . Ο κος Ράντος πάντως δεν έκρυψε την ανησυχία του στο γεγονός και δήλωσε πως ο Δήμος παρακολουθεί το θέμα και θα παρέμβει όπου και όταν χρειαστεί.

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.