Αγιορείτικη αγρυπνία αύριο Τρίτη στην Ι.Μ. Θεοσκεπάστου Σοχού

12 Σεπτεμβρίου, 2016 23:55 Επιμέλεια: /

download

Του Ηλία Προύφα, ilproufas@gmail.com

κατά το θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις 8 μ.μ στο γυναικείο Δοχειαρίτικο μετόχι της .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μονής, πρόκειται για τη τελευταία αγρυπνία πριν την επιστροφή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Άγιον Όρος.
Από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η θαυματουργός εικόνα εξήλθε από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου και εν πομπή μετέβη στο Μετόχι του Σοχού, χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουνκαι να λάβουν τη χάρη της Παναγίας αλλά και να δούνε από κοντά και να λάβουν την ευλογία του Σεβάσμιου Καθηγουμένου της Ι.Μ Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου, ο οποίος ως βράχος ακλόνητος όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο Μετόχι του Σοχού.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης αγάπης του κόσμου προς την Παναγία Γοργοϋπήκοο είναι το παρακάτω περιστατικό που αφορά την επικοινωνία που είχαν με τον γράφοντα, προσκυνητές από δύο λεωφορεία από την πόλη του Βόλου προς τον Τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή, οι οποίοι καθ” οδόν και συγκεκριμένα έξω από τον Κορινό Πιερίας πληροφορηθέντες για την έλευση της θαυματουργής εικόνας ζητούσαν τηλεφωνικά να μάθουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και το πως θα μεταβούν από τη Σουρωτή στο Σοχό.
Αύριο Τρίτη, προ της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού οι Δοχειαρίτες πατέρες, η γυναικεία αδελφότητα της μονής και εκατοντάδες πιστοί, θα αγρυπνήσουν Αγιορείτικα μπροστά στην εικόνα της Γοργοϋπηκόου, ευχαριστώντας την που για μια ακόμη φορά είχαν την ευκαιρία να την προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της.
Την Τετάρτη το μεσημέρι στις 2 και μετά την πρωινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την καθιερωμένη τράπεζα, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας θα αναχωρήσει εν πομπή για το σπίτι της την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Η όλη διαδικασία είναι μοναδική και αξίζει πραγματικά για όσους έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν. Με τα αυτοκίνητά τους καθώς και με λεωφορείο που θα υπάρχει στο χώρο, οι πιστοί θα συνοδεύσουν την Παναγία Γοργοϋπήκοο μέχρι την Ουρανούπολη. Εκεί θα υπάρχουν δύο πλοία ναυλωμένα από τη Μονή, ένα θα μεταφέρει την Θαυματουργή εικόνα με τους άνδρες πιστούς και ένα δεύτερο που θα επιβιβασθούν οι γυναίκες, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Τα δύο πλοία θα φθάσουν μέχρι το Δοχειάρι. Το πρώτο θα σταματήσει στο λιμάνι για να εξέλθει η εικόνα της Παναγίας και να παραδοθεί και πάλι στην Δοχειαρίτικη αδελφότητα, ενώ το δεύτερο από μικρή απόσταση από την ακτή θα παρακολουθεί την έξοδο της εικόνας.
Με το τελετουργικό αυτό θα ολοκληρωθούν και οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις στο Σοχό παραδίδοντας τη «σκυτάλη» στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για τις δύο μεγάλες γιορτές του Φθινοπώρου, τον εορτασμό της Παναγίας Γοργοϋπηκόου τον Οκτώβριο και την πανήγυρη της Μονής το Νοέμβριο για τον εορτασμό των προστατών της Αρχαγγέλων.

vimaorthodoxias.gr

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.