Άγια Μετέωρα

16 Σεπτεμβρίου, 2017 18:42 Επιμέλεια: /

kotopoylis

Αγαπητοί αναγνώστες

Όσο κι αν η θέα από κει ψηλά είναι ωραία δεν θα γίνoιυμε Συρία( βλέπε Παλμύρα) όπου οι Ισλαμιστές κατέστρεψαν τα πάντα στο βωμό της μισαλλοδοξ’ιας και του μίσους τους.Τα Άγια Μετέωρα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.Και θέλω εδώ να μνημονεύσω την αείμνηστη συντοπίτισσά μου από το Καστράκι Κατερίνα Βασιλείου Αλιάγα,καθηγήτρια Γαλλικών,που έφυγε νωρίς από κοντά μας,σε ηλικία μόλις 55 ετών,και η οποία έδωσε όλο το είναι της για να ενταχθούν τα Άγια Μετέωρα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.Με την κίνηση αυτή και την προβολή που πρόσφερε παγκοσμίως στα Μετέωρα και την ακούραστη προσφορά των μοναχών έρχονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να δουν και να θαυμάσουν τα μοναστήρια μέσα σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς πέτρινο δάσος.

 

Τέλος,θα ήθελα να αναφερθώ και σχετικά με τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων,η οποία αυτή τη στιγμή τελεί εν χηρεία επισκόπου,να μας βοηθήσει ο θεός και να φωτίσει τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν ούτως ώστε να υπάρξει άξιος και άγιος επίσκοπος,ο οποίος να γνωρίζει την περιοχή και τους ανθρώπους αυτής.Εύχομαι να είναι από τα Άγια Μετέωρα και λόγω του ότι η ασκητική φυσιογνωμία του Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νήφωνα πληρεί τις προϋποθέσεις να αναλάβει τη θέση του Επισκόπου.Άξιος,άξιος άξιος!Θέλω να σημειώσω δε ότι με τον Γέροντα Νήφωνα δεν γνωρίζομαι προσωπικά και δεν έχω κάνει καμιά συζήτηση μαζί του.

 

Μετά τιμής,

Νίκος Γ.Κοτοπούλης

Archivist Officer

Ministry Foreign Affairs

Embassy of Greece

Den Haag,Netherlands

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.