Αυξάνει τις δραστηριότητες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών

15 Ιανουαρίου, 2016 13:06 Επιμέλεια: /

moyseio

Το πρώτο τεύχος του εντύπου που σχετίζεται με την φύση , εξεδόθη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών .

Είναι η πρώτη τριμηνιαία έκδοση που εντός αυτού υπάρχουν ενδιαφέροντα και σημαντικά άρθρα. Σ’  αυτό αρθρογραφούν πολλοί και ειδικού επιστήμονες , υπάρχουν και άρθρα φορέων όπως η Καλλιστώ , η Ορθολογική Εταιρία , το δίκτυο WWF  , ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης  Άγριας Ζωής κ. άλλοι.

Στο σημείωμα της έκδοσης ο Διευθυντής κος Πάλλας Νικόλαος αναφέρει :

<<Το Μουσείο είναι σχετικά νέο. Έχει μόλις ένα χρόνο ζωής. Στο διάστημα αυτό μας επισκέφθηκαν χιλιάδες άτομα και τα σχόλια που έχουμε δεχθεί είναι εξαιρετικά. Είμαστε πραγματικά περήφανοι, γιατί αυτό που έχουμε δημιουργήσει δέχεται καθημερινά ιδιαίτερα θετικές κριτικές, που αποτυπώνονται με σαφήνεια στο βιβλίο εντυπώσεων του Μουσείου, αλλά και στις σελίδες μας στα social media. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι έχουν ασχοληθεί, με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, παρά τη μικρή μας ηλικία, η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας. Αυτή η αντιμετώπιση ασφαλώς μας χαροποιεί, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει το Βάρος των ευθυνών μας, απέναντι σε ένα κοινό απαιτητικό και ευαισθητοποιημένο σε θέματα περιβάλλοντος.

Αυτό, το Βάρος της ευθύνης, μας οδηγεί στην αποφυγή της στατικότητας. Μέσα από τη δημιουργία γεγονότων, επιθυμούμε να ενισχύσουμε αποφασιστικά την επαφή του ανθρώπου με τη φύση, αλλά και την ευαισθητοποίησή του, σε σχέση με το περιβάλλον.

Η αντίληψη αυτή, μας οδήγησε στην έκδοση που έχετε μπροστά σας. Ο στόχος μας δεν είναι απλά και μόνον η ενημέρωση για τις δράσεις του Μου­σείου ή η ανάδειξη των εκθεμάτων του.

Στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα και σε άλλους. Να ενώσουμε δυνάμεις απέ­ναντι σε προβλήματα και στόχους. Να αναπτύξουμε το διάλογο.

Για αυτό:

Δίνουμε βήμα σε επιστήμονες, που με το κύρος και τον ακαδημαϊκό τους λόγο, εμβαθύνουν τη γνώση.

Δίνουμε βήμα σε περιβαλλοντικές οργανώσεις για να αναδείξουμε το τεράστιο έργο τους.

Δίνουμε βήμα στους Μανιταρόφιλους, που τα τελευταία χρόνια μας καταπλήσσουν με τις δράσεις τους.

Δίνουμε βήμα στους Φίλους του Μουσείου, για να καταθέσουν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους.

Δίνουμε βήμα στους μαθητές και τα σχολεία, για να αναδείξουν τις περιβαλ­λοντικές τους δράσεις. Παρέχουμε χώρο σε παρουσίασεις βιβλίου σχετικά με τη φύση.

Αναδεικνύουμε, τέλος, δραστηριότητες άλλων Μουσείων, προσβλέποντας πάντα στη δημιουργία ενός αλληλοτροφοδοτούμενου δικτύου αυξημένης αποτελεσματικότητας >>.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.