Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ σε πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων

13 Ιουλίου, 2015 13:18 Επιμέλεια: /

xalazi2

Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν καλλιέργειες έκτασης 2.000 στρεμμάτων στο Νομό Τρικάλων, κυρίως στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεγάρχη, Αρδάνι και Κεφαλόβρυσο, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες καλαμποκιού, καπνών, πεπονοειδών, σιτηρών, κηπευτικών, βάμβακος, σε αμπέλια και σε δένδρα κυρίως ελιάς.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου τις χαλαζόπληκτες περιοχές επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπάρδας και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Παπαβασιλείου, συνοδευόμενοι από τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και παραγωγούς.

Σε επικοινωνία που είχε με τον ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί ενημερώθηκε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε να «τρέξουν» όλες οι σχετικές διαδικασίες, ούτως ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.