Αυτοδιοίκηση και Επιχορήγηση Δημοσίων Φορέων Υγείας

16 Φεβρουαρίου, 2016 08:39 Επιμέλεια: /

papadopoulos_bouli_1_medium

Μια Υπουργική τροπολογία – προσθήκη στο Σ/Ν « Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» ξεσήκωσε τους Δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ και προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Η τροπολογία απλά επιτρέπει στους ΟΤΑ  α και β βαθμού να επιχορηγήσουν με κονδύλια του Προϋπολογισμού τους,  Δημόσιους Φορείς Υγείας που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, για επείγουσες λειτουργικές ανάγκες τους και κυρίως για επισκευές, καύσιμα, τεχνικά έργα, υγειονομικό υλικό, ιατρικά μηχανήματα… Η επιχορήγηση θα γίνεται όταν  διαπιστώνεται η οικονομική δυνατότητα σε κάποιο Δήμο ή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να την πραγματοποιήσει, έχοντας επίγνωση των περιορισμένων πόρων που διαθέτει και εφόσον ιεραρχείται ότι αυτή η δαπάνη είναι πιο επιτακτική από τις άλλες δαπάνες που καλείται να υλοποιήσει. Ήδη αρκετοί Δήμοι, ιδιαίτερα νησιωτικών περιοχών, έχουν προχωρήσει με δική τους πρωτοβουλία σε επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και ορισμένοι παρέχουν και οικονομικά κίνητρα και διευκολύνεις σε γιατρούς για να στελεχώσουν Μονάδες Υγείας με εκρηκτικές ελλείψεις. Σημαντική στα ζητήματα της ολιστικής φροντίδας υγείας προς τους δημότες τους  είναι και η πραγματοποίηση από πολλούς Δήμους προγραμμάτων νοσηλείας στο σπίτι, διευκόλυνσης στη συνταγογράφηση και στη μετακίνηση των ασθενών, στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση – με προβλήματα όρασης – με κινητικές αναπηρίες –  καρκινοπαθών –  χρονίως πασχόντων…

Ελπίζω τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού μας και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας να συνειδητοποιούν  την αναγκαιότητα της οριζόντιας διασύνδεσης των προσπαθειών τους στην υγεία με εκείνες  που προσφέρουν οι δημόσιες δομές υγείας. Σε κάθε περίπτωση, το καθήκον της ισότιμης – έγκαιρης – αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες βρίσκεται στην ευθύνη του κράτους. Αυτή η Κυβέρνηση έχει συνείδηση των ευθυνών της και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες καθολικής κάλυψης του πληθυσμού – αναβάθμισης του ΕΣΥ –  ποιοτικής ολοκλήρωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, ως προτεραιότητας του Παράλληλου Προγράμματος Ανασυγκρότησης της χώρας. Τα ζητήματα αυτά κυριαρχούν και στο Σ/Ν « επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» που συζητά αυτές τις μέρες η Βουλή.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.