Αυστριακοί επισκέφτηκαν το οινοποιείο Λούδας στη Διάβα Καλαμπάκας

admin
admin
4 Σεπτεμβρίου 2017, 09:10

Στο οινοποιείο Λούδας βρέθηκαν την Κυριακή περίπου 50 Αυστριακοί.

Εκεί τους υποδέχτηκε η ιδιοκτήτρια  κυρία Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα η οποία τους ξενάγησε στο χώρο του οινοποιείου.

Οι Αυστριακοί έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και φυσικά από τα κρασιά τα οποία δοκίμασαν.

Λίγα λόγια για το οινοποιείο:

Η κατασκευή ενός οικογενειακού και σύγχρονου οινοποιείου το 2006 ήταν για τον Κωνσταντίνο Λούδα το ζητούμενο για να ξεκινήσει η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης με πνευματικό πιεστήριο κλειστού τύπου, χώρο γλευκοποίησης και ζύμωσης με ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ενσωματωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Επίσης χώρο εμφιάλωσης αποτελούμενο από σύγχρονο πλυντήριο φιαλών, γραμμή εμφιάλωσης με σύστημα πλήρωσης κενού με άζωτο, περιστροφική ετικετέζα, υπόγεια κάβα ωρίμανσης των βαρελιών και παλαίωσης των κρασιών.

Σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, που ρυθμίζονται από ειδικό σύστημα κλιματισμού, υπάρχουν εκατοντάδες καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια, χωρητικότητας 225 lt, όπου τα κρασιά υφίστανται την ευεργετική επίδραση της δρυός.

Στο χώρο της εμφιάλωσης βρίσκεται το επίσης αυτόματο σύστημα πλύσης, πλήρωσης, τοποθέτησης φελλού και επικόλλησης ετικετών, όπου τα έτοιμα πλέον κρασιά εμφιαλώνονται. Η δυναμικότητά του ανέρχεται στους 150 τόνους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .