Αδέσποτα βοοειδή μπήκαν σε περιορισμό και εντός 10 ημερών θα δημοπρατηθούν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
31 Μαΐου 2017, 12:09

Έξι μοσχίδες περιφέρονταν για ημέρες στην περιφέρεια την Κοινότητας Αύρας με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αρκετές καταστροφές σε ελαιόδεντρα και καλλιέργειες.

Τα  ζώα δεν έφεραν τα ενώτια ( τύπος ταυτότητας ζώου ) και έτσι δεν μπορούσε να ενημερωθεί η να βρεθεί ο ιδιοκτήτης.

Κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα , ενώ συνάμα ειδοποιήθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κος Κακκούσιος.

Η εντολή ήταν να μαζευτούν τα ζώα και να περιοριστούν σε χώρο όπου θα φυλαχθούν , ακολουθώντας τις διαδικασίες του Νόμου.

Βάση λεγομένων του κου Παπαναστασίου τα ζώα πλέον θα φυλαχθούν για 10 ημέρες στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αύρας , με ευθύνη του Δήμου για την σίτισή τους .

Μετά από 10 ημέρες τα ζώα θα δημοπρατηθούν και τα χρήματα ( αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα ) θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αν πάλι εντός ημερών βρεθεί ο ιδιοκτήτης , για να πάρει τα ζώα θα πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ ανά ζώο πρόστιμο και επιπλέον 10 ευρώ ημερησίως τροφή για κάθε ζώο. Πέραν όμως αυτών ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να επιβαρυνθεί και για τις ζημιές που προκάλεσαν τα ζώα καθ’  όν χρόνο κυκλοφορούσαν ελεύθερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .