Α΄ και Β΄ τάξεις 4ου Δημ. Σχ. Καλαμπάκας – Πρόγραμμα στοματικής υγιεινής

1 Ιουνίου, 2017 08:52 Επιμέλεια: /

DSC03540

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς πρόγραμμα στοματικής υγιεινής με τίτλο «Ταξίδι στην Οδοντοχώρα».

Για τον λόγο αυτό προσκλήθηκε στο σχολείο μας η κα Φανή Ντάφου, οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας. Μίλησε στα παιδιά για τη μορφολογία – λειτουργία των δοντιών, για τις παθήσεις και τους κανόνες υγιεινής των δοντιών. Ως συνέχεια αυτής της δράσης οι μαθητές επισκέφτηκαν το ιατρείο της στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, όπου έγινε έλεγχος των δοντιών τους. Η εμπειρία αυτή άρεσε στα παιδιά και αποχώρησαν μ’ ένα χαμόγελο κι ένα αναμνηστικό της επίσκεψης δωράκι.

Γνωρίζοντας πως η σωστή διατροφή βοηθάει στην καλή υγεία των δοντιών – και ιδιαίτερα το γάλα- επισκέφτηκαν και το εργοστάσιο γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», όπου ενημερώθηκαν για τα στάδια επεξεργασίας του γάλακτος ώσπου να φτάσει στο… ποτήρι τους.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.