Πανηγυρίζει η Παναγία Καλαμπάκας

admin
admin
10 Αυγούστου 2016, 10:45

Κατά το διήμερο 14-15 Αυγούστου στον πανηγυρίζοντα αρχαίο Ιερό Ναό της Παναγίας Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες λατρευτικές εκδηλώσεις:

Κυριακή 14 Αυγούστου :Το απόγευμα και ώρα 7.30μ.μ,σιο προαύλιο του Ναού θα γίνει η επίσημη υποδοχή της παλαιάς εικόνος της Κοιμήσεως, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Κατόπιν θα ψαλή ο μέγας Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της ιεράς εικόνος. Θα ψαλούν τα Εγκώμια και θα γίνει η αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Θα χοροστατήση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ και θα μετάσχουν οι ιερείς της πόλεως και άλλοι Εφημέριοι.

15 Αυγούστου : Το πρωί και ώρα 7.00 θα ψαλή ο Όρθρος και στη συνέχεια θατελεσθή η Πανηγυρική θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της εορτής και ώρα 6.00 μ.μ θα ψαλή ο μικρός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας και στη συνέχεια ώρα 7.00 μ.μ ο μεθέορτος Εσπερινός. Κατόπιν μία μικρή Δέησις και αμέσως η Ιερά εικόνα θα επιστραφή στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Παρακαλούμε τους ευλαβείς Χριστιανούς όπως ευαρεστηθούν και προσέλθουν στις εορταστικές εκδηλώσεις μας, για να τιμήσουν την Παναγία μας και να λάβουν τη Χάρη της.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .