Άνοιξε της πύλες της η Έκθεση της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
17 Ιουνίου 2016, 12:00

Έκθεση Ξυλογλυπτικής πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας όπου ξεκίνησε σήμερα 17 και θα διαρκέσει έως 22 Ιουνίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται  στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»  και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν αύριο  Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:00 το απόγευμα.

Πρόκειται για μια μοναδική έκθεση με πολλά έργα , δημιουργήματα των διδασκόμενων μαθητών κατά τα  χρόνια της λειτουργίας της σχολής.

Λίγα λόγια για την Σχολή

Η φοίτηση στις Σχολή που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι διετής και στους σπουδαστές παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση.

Η Σχολή Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας, η οποία υφίσταται εδώ και 60 χρόνια,  είναι μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη την Ελλάδα, παράγει ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στον τομέα των ξυλόγλυπτων αντικειμένων και διασφαλίζει την συνέχιση της λαϊκής μας παραδοσιακής ξυλογλυπτικής τέχνης. Η σχολή αποτελεί πόλο έλξης σπουδαστών από ολόκληρη την Ελλάδα και έχει δημιουργήσει μια μοναδική παράδοση για την Καλαμπάκα, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την πόλη στην διάρκεια των έξι δεκαετιών λειτουργίας της.

Πρέπει να λυθούν όμως και κάποια σοβαρά προβλήματα  για την συνέχιση λειτουργίας της Σχολής και τα  σημαντικότερα από αυτά αφορούν, κυρίως, στο γεγονός ότι οι καθηγητές που διδάσκουν στην σχολή είναι ωρομίσθιοι, ενώ και το πλαίσιο λειτουργίας των σχολών, υπό τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, στηρίζεται σε προσωρινές και μεταβατικές διατάξεις. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τις ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ Δήμητρα, οι οποίες διασφαλίζουν την συνέχιση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον αγροτικό χώρο και την παραγωγή.

xilogliptiki ekthesi (25) xilogliptiki ekthesi (24) xilogliptiki ekthesi (23) xilogliptiki ekthesi (22) xilogliptiki ekthesi (21) xilogliptiki ekthesi (20) xilogliptiki ekthesi (19) xilogliptiki ekthesi (18) xilogliptiki ekthesi (17) xilogliptiki ekthesi (16) xilogliptiki ekthesi (15) xilogliptiki ekthesi (14) xilogliptiki ekthesi (13) xilogliptiki ekthesi (12) xilogliptiki ekthesi (11) xilogliptiki ekthesi (10) xilogliptiki ekthesi (9) xilogliptiki ekthesi (8) xilogliptiki ekthesi (7) xilogliptiki ekthesi (6) xilogliptiki ekthesi (5) xilogliptiki ekthesi (4) xilogliptiki ekthesi (3) xilogliptiki ekthesi (2) xilogliptiki ekthesi (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .