7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Θεσσαλών

13 Ιουλίου, 2015 16:21 Επιμέλεια: /

thessaloi1_DCE

Το βασικό επιχείρημα, της διαφοράς των κρατικών λειτουργιών ανάμεσα στη χώρα μας και σε χώρες του εξωτερικού, έθεσε ως διαπίστωση και ως αναγκαία προϋπόθεση αλλαγής, ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Μιλώντας ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Θεσσαλών, το Σάββατο 11 Ιουλίου, στη Λάρισα, συνέκρινε δύο καταστάσεις: «πώς γίνεται, οι τρικαλινοί και οι Θεσσαλοί να μεγαλουργούν στο εξωτερικό, αλλά να δυσκολεύονται στην Ελλάδα;». Και έδωσε την απάντηση με το εμφανές της κατάστασης: «υπάρχει τεράστια διαφορά ως προς τα δεδομένα». Για τον λόγο αυτόν, κάλεσε τους απόδημους τρικαλινούς, να μεταφέρουν τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τις ιδέες που είχαν ή είδαν ή μετείχαν, προκειμένου να μπορέσει ο τόπος μας να αξιοποιήσει τα βέλτιστα.
Ο χαιρετισμός του κ. Παπαστεργίου, σε μια αίθουσα κατάμεστη από απόδημους Θεσσαλούς από όλον τον κόσμο, αναφέρθηκε και στη ουσία των σχέσεων που μπορούν να αναπτυχθούν με τον τόπο του καθενός. Ειδικά για τους τρικαλινούς, αναφέρθηκε στην πάγια διαδρομή τους σε δεκάδες χώρες της γης, στις επιτυχίες και στη δράση τους. Και για τον λόγο αυτόν, ζήτησε, η οξυδέρκεια, η επιχειρηματικότητα, η ξεχωριστή ιδέα, η διαφορετική δράση, να «επιστρέψουν» στη χώρα μας, στον τόπο μας. Διότι ο Δήμος Τρικκαίων χρειάζεται τη συνεργασία και την προσφορά όλων, όσοι αγαπούν την περιοχή μας.
Εξάλλου, από το 7ο αυτό συνέδριο, εξήχθη ως συμπέρασμα και ως αναγκαιότητα, η στήριξη της Θεσσαλίας από τους απόδημους Θεσσαλούς, με την ανάπτυξη συνεργασιών στον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό τομείς, καθώς και στον τομέα του εθελοντισμού

Από το γραφείο Τύπου

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.