750 Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα κοπούν φέτος για τους Καλαμπακιώτες

15 Νοεμβρίου, 2016 09:36 Επιμέλεια: /

DSC_2895_DCE

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι απέχουν αρκετές μέρες ακόμα χρονικά, ωστόσο, άρωμα Χριστουγέννων υπάρχει στα δύο Δασαρχεία του Νομού Τρικάλων.
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει εγκριθεί η υλοτομία, η μεταφορά και η διακίνηση δενδρυλλίων ελάτης – ψευδοτσούγκας, καθώς και κλάδων για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συνολικά εγκρίθηκε η υλοτομία 6.750 δενδρυλλίων ελάτης και ψευδοτσούγκας, για τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας, με απόφαση της παραπάνω Διεύθυνσης, Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 5.750 δενδρύλλια ελάτης και 250 δενδρύλλια ψευδοτσούγκας, για το Δασαρχείο Τρικάλων και 750 δενδρύλλια ελάτης για το Δασαρχείο Καλαμπάκας. Τα παραπάνω δενδρύλλια, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Διευθυντής Δασών Τρικάλων Χρήστος Κουτσονάσιος, προοριζόμενα για διακόσμηση ως Χριστουγεννιάτικων δένδρων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα προέλθουν από ιδιωτικές φυτείες που έχουν δημιουργηθεί σε αγροκτήματα και θα διατεθούν προς εμπορία τόσο σε αγορές του Νομού Τρικάλων όσον και εκτός όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα και αλλού.

Επίσης, ο ίδιος απευθυνόμενος σε όσους προβούν στην αγορά Χριστουγεννιάτικου δένδρου, σημειώνει, πως θα πρέπει να προσέχουν, ότι προκειμένου να είναι νόμιμο το Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα πρέπει απαραίτητα να φέρει ειδική μολυβδοσφραγίδα η οποία θα είναι προσδεμένη πλησίον της κορυφής του δένδρου και ακόμα να φέρει σφραγίδα με δασική σφύρα στην επιφάνεια τομής του, δηλαδή στην βάση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.