5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας: Ένα διαφορετικό ¨μάθημα¨ στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

admin
admin
1 Οκτωβρίου 2015, 18:13

Οι μαθητές της ΣΤ΄ ΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας. Μετά τη θερμή υποδοχή τους από το προσωπικό της βιβλιοθήκης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις συλλογές της. Είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν πηγές πληροφόρησης και να χρησιμοποιήσουν τα άλλα διαθέσιμα εκπαιδευτικά μέσα, όπως είναι τα τρισδιάστατα διαδραστικά βιβλία και το smart table με ποικίλες ηλεκτρονικές εφαρμογές/ δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, οι μαθητές παρακολούθησαν με ενθουσιασμό ένα ¨διαδραστικό¨ μάθημα γεωγραφίας, το οποίο διοργανώθηκε με τη συνεισφορά του εξειδικευμένου προσωπικού της βιβλιοθήκης.

Για καλή τους τύχη και εντελώς απροσδόκητα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τη δωρήτρια κα. Κατερίνα Δημουλά, με την οποία συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν. Η κα. Δημουλά δώρισε ιδιοχείρως στα παιδιά την οικολογική πάνινη τσάντα με το λογότυπο της βιβλιοθήκης και τους ευχήθηκε “πρόοδο” και “ευημερία”. Με τη σειρά τους οι μαθητές και ο δάσκαλός τους Βασίλης Νάστος την ευχαρίστησαν για την ευγενική της προσφορά στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Η νέα Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε δάσκαλο, γονιό και μαθητή όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Αποτελεί με βεβαιότητα έναν χώρο αναζήτησης, έρευνας, μελέτης αλλά και χαλάρωσης. Κυρίως όμως, είναι ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος.

Το μήνυμα των μαθητών είναι: Ας γίνει η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας το δεύτερο σπίτι μας…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .